Pastoors Cor Mennen en Harm Schilder over Franciscus, de kerk en corona

16 februari 2022

Waar bleef de kerk in de afgelopen twee jaar? Slechts een paar bisschoppen waren kritisch op de uitrol van de 2030 Agenda en de meegaandheid van de kerken wereldwijd. Vandaag in de studio komen daar twee bij: pastoors met het hart op de tong die hun verstand laten spreken: Cor Mennen en Harm Schilder

Er komen tussen nu en 4 weken tal van nieuwe boeken uit, zoals de nieuwe vertaling van Ullrich Mies’ nieuwste boek. Kijk in de webwinkel!

Game Over is in huis! U kunt die bestellen in de webwinkel, BESTEL & INFO:

Dat geldt ook voor Headwind 21, de nieuwe dubbeldocu van Marijn Poels: BESTEL & INFO

En voor ‘Terug naar de oorsprong’ van Peter Borger, BESTEL & INFO

De vijfde (!) druk van Epoque 10 is uit! Een jaar na verschijning is dit nummer nog steeds een waanzinnige hardloper. Bestel ‘m ook:

Epoque Magazine (nr. 14) is verschenen! Abonneer je voor een jaar via www.epoque.media .

De dubbel DVD van Marijn Poels met beide documentaires van 2021 is ook verschenen: ‘Headwind 21’ en ‘Het goede doel heiligt de middelen’. BESTEL ‘m hier: 

WILT U OOK DIE NIEUWE VLAGGEN BESTELLEN?

WILT U OOK DIE BLAUWE TIJGER PET BESTELLEN?

Of gewoon de hele demokit XL in een keer? DOEN!


Doneer ook mee aan onze dakrenovatie

Stichting de Blauwe Tijger NL76INGB0000592971

Of klik op deze link! 


Abonneer je nu op Epoque Magazine! Kijk voor meer info over abonnementen op www.epoque.media.

Dat geldt ook voor ‘Imperium USA’ van Daniele Ganser! – over de strapatsen van het Amerikaanse wereldrijk, de toestand in de wereld met China, de logica van imperia, macht en geld:

We willen het contact met u nooit verliezen! Meld u daarom aan op BlueTube

Of doneer ook eens aan de Blauwe Tijger voor al die mooie producties! 

Abonneer je niet alleen op Epoque, maar ontvang ook gelijk een schitterende luxe schuifcassette voor de hele komende jaargang, en een gratis boek cadeau


We gaan de strijd aan tegen framing en laster door de overheid en de media en daarvoor vragen we uw broodnodige steun! De aanval op Blue Tiger Studio en andere platforms wordt bikkelhard gespeeld: bankrekeningen staan onder druk, banen van familie of huwelijkspartners worden opgezegd, en social media accounts worden massaal opgeheven.

Wij werken met een team van advocaten om overheidsintimidatie tegen te gaan en we vragen daarvoor uw steun! Maak aub een gift over naar Stichting de Blauwe Tijger te Groningen, IBAN: NL 76 INGB 0000 59 29 71 paypal: info@deblauwetijger.com


 

 

 

Laat een comment achter

Recente video’s

Zorgrevolutie gestuit door rechters, banken en verzekeraars

Zorgrevolutie gestuit door rechters, banken en verzekeraars

Tijdens de Grand Tour van Tom op Sicilië ontmoet hij Paul Hager, al sinds 2014 initiatiefnemer van Zuster in de buurt en Beter in de buurt. Hij vertelt op welke enorme tegenstand hij stuit van rechters, verzekeraars en banken. Al deze instellingen blijken boven de wet...

Nieuwe beroepsvereniging voor goede artsen: NTG!

Nieuwe beroepsvereniging voor goede artsen: NTG!

Uit de Zelfzorg-covid-19 artsengroep die vele duizenden coronapatiënten in de afgelopen jaren heeft genezen, is een nieuwe beroepsgroep ontstaan: het Nederlands tele-artsengenootschap (NTG). Ze kunnen protocollen ontwikkelen en medicijnen voorschrijven die nu nog...

Trending video's

Reageer op de video

12 Reacties

 1. Robert Lemm

  De Kerk is sinds het Concilie met de wereld meegegaan, in plaats van er tegenin te gaan. Het humanisme heeft het geloof uitgehold, vooral het geloof in het leven na de dood, zonder hetwelk het tijdelijk leven zinloos is.

  Antwoord
 2. Yvonne

  Ik zie het niet zo zwart als iedereen. Ik merk ook dat mensen nu weer terug naar God gaan. Dat mensen ver weg zijn gaan staan van het geloof heeft met heel veel aspecten te maken. En 1 ervan is dat mensen heel doelgericht weggestuurd zijn van het geloof door antiteiten. Als mensen het zwaar hebben, hebben ze hoop nodig. En onze lieve Heer is wie ons hoop geeft. Dit komt van iemand af die echt niets meer met geloof te doen wilde hebben. Ik dus en ik geloof echt dat God mij wakker heeft gemaakt. Wat zich ook echt bewezen heeft. Maar dat is een lang verhaal.

  Antwoord
 3. Els

  Net begonnen naar de video.
  Ik heb het idee dat ik terugga in de tijd en nog eens een keer vanaf een afstandje kan kijken naar sigaar rokende pastores uit de oude doos. Niet negatief bedoeld. Ik hoor wel wat vernieuwende standpunten maar toch…
  Hi, hi, ik ben zelf 74 en jaren terug officieel uit de de katholieke kerk gestapt.
  Tjonge, wat hoor ik weer uit de monden van beide heren: zonde, vergeving, biecht, aflaat, offer, boete, hel, vagevuur, exorcisme, schuld, schaamte, goed en kwaad.
  Blij dat ik hier na veel zelfonderzoek van los ben gekomen.
  Wat een indoctrinatie hebben kerken en het geloof op hun geweten en kennelijk nog steeds veel van dat uitdragen.
  Misschien zijn ze zichzelf er niet van bewust.
  Als kind al vond ik het poppenkast wat ik in die kerk zag gebeuren.
  Als kind was er enkel Jezus die indruk op me maakte.
  De zang vond ik soms wel mooi.
  Ik ben van aard een onderzoeker en o.a. de kerk en het Vaticaan kregen langzamerhand mijn aandacht.
  Ik deed schokkende ontdekkingen omtrent de paus en het Vaticaan en wat zich daar afspeelt in en onder dat Vaticaan.
  Ik kan het Vaticaan en de paus niet anders meer zien dan een satanisch, duivelse gemeenschap.
  Niet alle leden van die kerk zullen bezig zijn met duivelse zaken maar hoe hoger in de orde…
  Kijk naar de plaats waar de paus vaak zitting heeft.
  Een grote zaal gebouwd in de vorm van een slangenkop met grote slangenogen.
  Achter de paus zie je een satanisch kunstwerk met duivelse figuren en met christus aan het kruis in het midden van het kunstwerk en uit het hoofd van christus komt een reptielen hoofd .
  Allemaal op te zoeken.
  En dan die communie: ik eet (at) symbolisch het lichaam en het brood van christus.
  Is dat niet vreemd?
  Bloed drinken en het lichaam eten is een satanisch ritueel dat bij elite lieden in combinatie met kindermisbruik door de eeuwen heen gebeurde en nu nog steeds gebeurt binnen elite kringen.
  De kerken zullen vanzelf ophouden te bestaan en de mens zal van binnenuit gaan ontdekken wie hij/zij werkelijk in wezen is.
  Oh, ik hoor steeds meer gekke dingen. De man vertegenwoordigt christus en de vrouw vertegenwoordigt de kerk.
  Nou… ik wil geen vertegenwoordigster zijn van een satanische kerk.
  Wie zegt trouwens dat christus celibatair leefde? Laten deze heren ook eens aan tafel gaan met oud dominee Hans Stolp of laten ze een boek lezen van Maurits Prins als “Het bedrog van Rome”.
  Nog veel kanten te onderzoeken omtrent satanisme, religie, kerk, Vaticaan in relatie tot de huidige tijd waarin we leven Tom en vooral open staan voor andere gezichtspunten.

  Antwoord
 4. Paul van Dam

  Beste Tom,
  Ik zag je in dit prachtige gesprek worstelen met het reproduceren van de naam van kardinaal Vigano.
  Hierbij dus de herinnering.

  Met een vriendelijke groet,
  Paul van Dam

  Antwoord
 5. Jaap Harteveld

  Leuk om mijn Katholieke broeders te zien praten. Ik en mijn vrouw, respectievelijk hervormd en katholiek opgevoed, zijn 31 jaar geleden wedergeboren in een Pinkstergemeente en daar blijft dan je hart. Wat wij missen in de traditionele kerken is de spontaniteit en de ruimte voor de Heer zelf en het familiegevoel. Allemaal protocollen die ik bij Jezus niet zie. Maar ik waardeer jullie enthousiasme voor de Heer en de zoektocht om het goede te doen.

  Antwoord
 6. Frank Dijkslag

  Beste Tom,

  Dank aan jou en beide heren voor het mooie en plezierige gesprek! Maak er alsjeblieft een gewoonte van om het katholieke intellectuele debat weer meer in de openbaarheid te brengen.

  Ik weet dat E. Michael Jones ‘gevoelig’ ligt, maar het staat mijns inziens buiten kijf dat hij binnen de alternatieve katholieke media intellectueel de grootste hoogten en diepten weet te bereiken.

  Gabriele Kuby noemt zijn monumentale boek ‘Libido Dominandi’ wel als een van de bronnen voor haar door jou uitgegeven boek ‘De seksuele revolutie’, maar noemt zijn naam nooit in haar openbare toespraken. Hoe dan ook zou ik het geweldig vinden als je een van zijn boeken (bijv. ‘Degenerate Moderns’) in vertaling zou weten uit te geven.

  Ben ook benieuwd naar het nog uit te komen boek van Walter Baeyens ‘Caviar and Sodomy’!

  Keep up the good work!

  In broederlijke liefde, Frank

  Antwoord
 7. Gerard van Balen

  Verrassend en boeiend gesprek. Inderdaad inspirerend. De tijd was zo voor bij. Kerkherders die een brede kijk op zaken hebben. Die schrijver van het boek “De Geboorte van een Beschaving UIT de Katholieke Kerk”, is een prachtig boek. Eens een positief boek over de RKK. De auteur is Thomas E. Woods jr. Een Amerikaanse historicus en bestseller schrijver. En die Italiaanse naam van waar je naar op zoek was Tom bedoel je waarschijnlijk Mgr. Vigano. Kwam een schrijven van de kardinaal tegen die de protesterende Canadese truckers een hart onder de riem stak. De RKK (maar ook de protestantse en orthodoxe kerk) zou meer en duidelijk moeten maken het verschil tussen het Wereldse, wat vroeg of laat een doodlopende weg blijkt als je je daar in verliest maar dat de Geestelijke weg, Zijn weg(van Jezus Christus) een doorlopende weg is als je Hem nederig boven alles stelt, de ander lief hebt als jezelf, niet aan afgoderij doet of ene afgod najaagt en dienstbaar bent. Dat zorgt voor vrede en liefde in het hart. Wat vreugde geeft. Nee niet altijd maar vaak. Mij ogen gingen open nadat ik als katholiek een Amerikaanse protestantse voorganger (op NL tv Family7)bij dit met feiten en bijbelse onderbouwing heel nuchter mij duidelijk maakte. Ik zie nu duidelijk het verschil wat ik zojuist beschreef. Tevens vind ik dat de RKK meer de Bijbel in de belangstelling dient te brengen. Bedankt voor dit interview. ook andere interviews bij u zie ik met belangstelling. Erg inspirerend.

  Antwoord
 8. Gerard van Balen

  Correctie; het moet mijn ogen zijn natuurljjk. Excuus.

  Antwoord
 9. Ineke van den Hof

  Heel hartelijk bedankt heren, als protestantse uit de ‘zwartekousenkerk’ heb ik genoten van deze boeiende discussie. We hopen hier allemaal snel op meer.

  Antwoord
 10. JHM Janssen

  Prima gesprek. Komt alleen op mij vreemd over dat deze twee geestelijken de sigaren zo nodig hebben tijdens dit onderhoud (en waarschijnlijk (veel) vaker. Grote rookwolken stijgen op. Behalve de goede zaken uit het verleden houden zij ook vast aan minder goede: namelijk het aan nicotine verslaafd zijn. Dit past de geestelijkheid ZEKER niet. Jammer!

  Antwoord
 11. Gerko

  Een zeer boeiend en fijn gesprek! Ik verheug me op meer van dit 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.