Brecht Arnaert en Ferre Clabau: De slavenstaat van 1912 tot nu

07 september 2021

Welkom in de nieuwe Blue Tiger Zomerstudio! Hierin verwijlen we in afwachting van ons nieuwe studiodak, in een prachtige ambiance samen met onze Vlaamse tafelgasten, Brecht Arnaert en Ferre Clabau. Beide heren promoveren in Madrid bij de hoogleraar en zakenman Huerta de Soto. Ze spreken met Tom over goud en zilver, corona en vrijheid, maar vooral over hun vertaalproject dat in oktober/november 2021 bij Uitgeverij de Blauwe Tijger verschijnt, De serviele staat, een fenomenale titel uit 1912 die zich tegen de monopolies van de moderne staat keert.

Deze semi-anarchistische klassieker uit 1912 voor het eerst vertaald in het Nederlands! Belloc stamt uit het zogenaamde distributisme, een stroming die zich tegen de moderne staat en haar ideologieën als socialisme en liberalisme keerde. Distributisme belicht een solidaire middeleeuwse samenlevingsvorm die vanaf de negentiende eeuw door allerlei ‘zwarte legendes’ werd zwartgemaakt.

Dit boek behoort tot de twintigste eeuwse wereldliteratuur en was een inspiratie voor opvolgende beroemde titels, zoals The Road to Serfdom, van Friedrich von Hayek, waarin wederom de term ‘serviliteit’ voor moderne burgers in de moderne staat werd gebruikt. Voor een goede introductie kunt u vanaf begin september 2021 het gesprek met de vertaler en inleider bekijken in Blue Tiger Studio.

tijdelijke cover!
Uitvoering: hardcover met leeslint.

INFO & BESTEL

Doneer ook mee aan onze dakrenovatie en geniet ondertussen van onze nieuwe zomerstudio vanuit het hart van de Blauwe Tijger!
Stichting de Blauwe Tijger NL76INGB0000592971
Of klik op deze link! 


De semi-anarchistische klassieker ‘De serviele staat’ uit 1912, geschreven door Hillaire Belloc, voor het eerst vertaald in het Nederlands!

GAME OVER! OUR FIRST GERMAN TITLE! (Onze eerste uitgave in het Duits verschijnt eind september! Bestel ‘m vast!)

Overige uitgaven en de huidige bestsellers van Blue Tiger: Het rapport van de BPOC2020 over de Nederlandse politie is nu verkrijgbaar:

Abonneer je nu op Epoque Magazine en ontvang de schitterende bestseller van Kees van der Pijl, ‘Pandemie van de Angst‘ er gratis bij. Kijk voor meer info over abonnementen op www.epoque.media Of koop Van der Pijls boek!

De vertaling van Bhakdi’s laatste boek is uit! INFO & BESTEL

Het boek van Jannes Koetsier, ‘De gezonde patiënt’, is hier verkrijgbaar

Epoque 12 is net verschenen! Bestel ‘m nu:

De zeer spraakmakende Epoque 13 komt half september en kan voorbesteld worden!

NEW! Alexander Zwagerman wrote a terrific book ‘Why China is winning’, on the rise of China and the suicide of the West.

Available in ENGLISH and DUTCH

Nieuwe boek Giorgio Agamben, Waar zijn wij? De epidemie als politiek 

De klassieker ‘Homo Videns’ van Giovanni Sartori (1924-2017) is officieel verschenen! INFO & BESTEL

Dat geldt ook voor ‘Imperium USA’ van Daniele Ganser! – over de strapatsen van het Amerikaanse wereldrijk, de toestand in de wereld met China, de logica van imperia, macht en geld:

We willen het contact met u nooit verliezen! Meld u daarom aan op BlueTube

Of doneer ook eens aan de Blauwe Tijger voor al die mooie producties! 

Abonneer je niet alleen op Epoque, maar ontvang ook gelijk een schitterende luxe schuifcassette voor de hele komende jaargang, en een gratis boek cadeau


We gaan de strijd aan tegen framing en laster door de overheid en de media en daarvoor vragen we uw broodnodige steun! De aanval op Blue Tiger Studio en andere platforms wordt bikkelhard gespeeld: bankrekeningen staan onder druk, banen van familie of huwelijkspartners worden opgezegd, en social media accounts worden massaal opgeheven. Wij werken met een team van advocaten om overheidsintimidatie tegen te gaan en we vragen daarvoor uw steun! Maak aub een gift over naar Stichting de Blauwe Tijger te Groningen, IBAN: NL 76 INGB 0000 59 29 71 paypal: info@deblauwetijger.com


 

Loading

Laat een comment achter

Recente video’s

Waanzinbar: De magische moestuin en de bruine ridders

Waanzinbar: De magische moestuin en de bruine ridders

De Waanzinbar bevat weer een heerlijk moestuinfilmpje, en nu eens niet met Tom in de hoofdrol; er is een bombshell gebarsten over de bruine ridders in het bisdom Den Bosch en Tom en Menno bespreken de toekomst van de man en van de vrouw. Tom vindt het tijd voor meer...

Trending video's

Reageer op de video

2 Reacties

 1. Kwan Yin

  Erg bedankt voor dit heerlijk interview.

  Antwoord
 2. AntiSoof

  Fantastisch. Wel beter de namen noemen van de schrijvers en de boeken. Heel armoedig piepklein puntje. Jammer dat er soms geïnterrumpeerd werd zodat iets belangrijks, denk ik, niet meer aan bod kwam.
  Maar verder; bijzonder fraai. De heren mogen wat mij betreft elk wel 10 uur praten, zoveel is er te leren (Cooper, Venetiërs (Phoenix/handel/Egypte), Tempeliers/Metselaars/Jezus, enzovoorts. ) Wel jammer dat de rol van de kerk bijvoorbeeld nu niet iets beter werd belicht. Ik hoorde veel overeenkomsten met zaken die in de Bijbel genoemd worden. Bijvoorbeeld de passage over de talenten. En de Koning daarbij.
  Het is ongelofelijk dat de Bijbel dus ook het economische aspect lijkt te behandelen. En de diepgang van de wijsheid is ook wonderlijk. En toch twijfel ik aan wie nu wie is en wie er nu écht deugt.
  Ik hoop dus op meer. Dank je allen. (Ik luister liever dan dat ik lees trouwens, ik weet niet of dat voor meer mensen geldt.) Ee puntje nog: speelt er bij de heren geen enkele cognitieve dissonantie mee vanwege ‘het geloof’? Het is een erg persoonlijke vraag en het antwoord kan ik wel bedenken, maar het intrigeert me toch. Ik waardeer het werk van u drieën zeer.

  Nogmaals heel erg bedankt.

  Met groet, AntiSoof

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *