Eindelijk, de tv-studio is af! Bijna dan …

door | 30 augustus 2019

Komt u 2 september ook naar het grote FvD-evenement in de Hembrug in Zaandam? Er zijn al bijna 3000 aanmeldingen en de Blauwe Tijger staat er met een hele grote tafel! We presenteren er onder andere de nieuwe Epoque die dan net uit is! En we staan er met een tv-desk en Epoque decor (zie foto!) en nodigen u uit om daar op camera te vertellen wat u wil: waarom bent u gekomen, wat mist u in de media, in de boekwinkels, op de televisie en in de politiek?

Huh, camera? Jazeker! De septembermaand is eveneens onze grote ombouwmaand. Het laatste jaar hebben we gewerkt aan een grote transformatie van de de Blauwe Tijger, van uitgeverij naar mediahuis. De nieuwe website houden we nog even een paar dagen voor u geheim. Maar we leggen nu eveneens de laatste hand aan een eigen tv studio! Daarin gaan we diverse formats opnemen: serieuze programma’s zoals talkshows, journaals, interviews, onderzoeksjournalistiek, maar ook lichtere lifestyle items rond sport, voeding, wijn, muziek, kunst en wonen.

U wist natuurlijk al dat de uitgeverij niet in de grachtengordel maar in Groningen zetelt, niet in Amsterdam, maar in de periferie. Ook de studio van het mediahuis zit daar. Die is gebouwd in de voormalige graanzolder van een enorme negentiende eeuwse boerderij. Op de foto hieronder ziet u nog een paar vergeten krijtlijntjes op de muur die eraan herinneren dat de zolder ook lange tijd als speelplek voor kinderen heeft gefunctioneerd. We gaan de studio samen met u testen in de komende weken, en eind september willen we een Grand Opening organiseren. Programma’s worden direct live gestreamd, ook al in de testfase. We gaan de intensiteit langzaam opbouwen, maar nu al staat er veel moois op stapel.

Waarom gaan we dat doen?


Het antwoord is simpel: de middenklasse in dit land is bijna verdwenen. Meer dan de landen om ons heen staat ze al tientallen jaren onder gigantische druk. Maar zonder middenklasse geen samenleving. Ze is het bindmiddel van de maatschappij en de kraamkamer van cultuur, religie, gezinsleven en economische vitaliteit. Ze verschaft werk aan de arbeidersklasse, en nieuwe elites worden altijd geboren uit een vitale middenklasse zodat een rotte elite kan worden vervangen. Zonder middenklasse belanden we in een maatschappij zonder samenhang. Een maatschappij waarin een groot, cultuurloos proletariaat geregeerd wordt door een volledig losgezongen elite. 

Deze grote vernieuwing van de Blauwe Tijger komt voort uit het besef dat het probleem van de verdwijnende middenklasse nu wel heel nijpend is geworden. Heel Nederland moet in loondienst, eigenwijze en succesvolle ondernemers worden niets dan dwars gezeten, elke ondernemer in Nederland kan alleen groeien tegen de klippen van wet- en regeldruk in, maar meestal wordt hij/zij erdoor vermalen. Onze maatschappij draait louter om de gigantisch grote getallen, om de nukken van banken, om kartels en monopolies van grote bedrijven waar de handtekening van de overheid onder staat. Zonder gêne! Waar gaat het nog om goed ondernemerschap, om gezonde markten, gezinsleven, cultuur en natuur?

Voor wie?

Deze studio is gebouwd door en voor ondernemers. Door mensen die houden van een samenleving die terug moet naar de menselijke maat. Mensen die houden van dit land, van onze cultuur en van hun kinderen. En hoe meer steun we vinden, hoe groter we kunnen werken. Daarom gaan we de komende tijd hard door met het aantrekken van grote fondsen. We willen natuurlijk camerploegen het land in kunnen sturen, journaals maken waar de NPO een hartverzakking van krijgt, onderzoeksjournalisten aan het werk hebben die overheden en kartels het vuur aan de schenen leggen, en reportages en interviews maken in Wenen, Rome en Berlijn. En we gaan u volledig verlekkeren met reportages vanuit geweldige stadjes in het vergeten Nederland, waar de resten van de vitale middenklasse nog in volle bloei staan.

Waar zombie-Nederland gemiddeld drie uur per dag voor de buis zit om Nederland Zinkt of The Voice te kijken, willen wij een zender maken die op termijn drie uur per dag relevantie programma’s maakt. Geen landelijke krant, weekblad of omroep is nog een luis in de pels van de macht. Of produceert cultuur, schoonheid en moraal. Of besteedt aandacht aan primordiale of intellectuele zaken. Alles is gericht op lethargie. Wij proleten moeten makke schapen blijven.

Nee dus! Volle kracht de andere kant op! En we werken niet alleen aan Nederlandse maar ook aan Engels-talige talkshows, om niet alleen u, maar in heel Europa het geluid van de vrijheid te versterken. Zo is de nieuwe website ook viertalig en verandert de naam Blauwe Tijger langzaam in Blue Tiger. We hebben de eerste Franse titel, Que Faire?, vlak voor de zomer uitgegeven, en de auteur David Engels, werd direct daarvoor geïnterviewd in Le Figaro. Andere media volgden. Hij rijgt de interviews aaneen! Vanaf maandag is onze eerste Engels-talige titel verkrijgbaar; een essaybundel over de renovatie van Europa, waar tal van prominente Europese intellectuelen aan meewerkten, zoals Chantal Delsol.

Wij steunen u! Steunt u ons ook? 

Ook al kunnen we beginnen met onze studio en zijn er donateurs en adverteerders; we blijven zoeken naar nieuwe investeerders, donateurs en adverteerders en hopen dat u met ons mee wilt doen! We hebben een scala aan mogelijkheden om uw bedrijf of product onder de aandacht te brengen. We hebben het mooiste magazine van Europa en gaan een fantastische programmareeks neerzetten. Steunt u onze strijd tegen de verstikkende wet- en regeldruk, eenzijdig toegepaste wetten die alleen gelden voor ons, maar niet voor banken en overheden en buitenlandse criminelen; onze strijd tegen de enorme subsidiemolen die de staat op onze kosten is geworden? Wilt u uw product of bedrijf onder de aandacht brengen? Bouwt u mee aan de revitalisering van onze middenklasse? Mail ons!