Bij wie is onze premier eigenlijk in dienst?

door | 11 maart 2022

Om de vier jaar mag de Nederlandse bevolking worstelen met het grote stembiljet om vervolgens één klein rondje rood te kleuren. Er wordt op deze manier invulling gegeven aan onze parlementaire democratie. Het gekozen parlement moet de regering controleren en helpen met wetten maken. Volgens de Kieswet moet het parlement hierbij de bevolking vertegenwoordigen, maar is dat het enige belang wat ze afwegen? 

Het lijkt soms alsof er nog een andere agenda op de achtergrond wordt uitgevoerd. Zo is de term “Build Back Better” uit verscheidende democratisch gekozen leiders in de wereld hun mond gekomen en ook Mark Rutte is bekend met deze slogan. Op 3 maart 2021 verschijnt er een kamerbrief waarin hij de term van context voorziet. 

Het “Build Back Better” plan gebruikt de inzichten van nu dus om de toekomst weerbaarder te maken tegen soortgelijke crises, maar in de brief staat niet beschreven welk vogeltje deze slogan in het oor van onze premier heeft gefluisterd. Laten we daarvoor even kijken naar een andere partij die de term nog net niet op het voorhoofd laat tatoeëren. 

De slogan wordt vaak uitgesproken met een Duits accent door Klaus Schwab van het World Economic Forum. Op de website van deze “debatclub” laten ze er geen gras over groeien. Het idee wordt verkocht als iets wat we “moeten” doen. In de ideale wereld houdt een democratisch gekozen premier zich niet bezig met plannen van een private club, maar leven we wel in die ideale wereld? 

Wie de website van het World Economic Forum even aandoet, kan met eigen ogen het zoekresultaat bekijken na het intypen van de premier zijn naam: “Agenda Contributor”. Wacht eens even, Mark Rutte draagt bij aan de agenda van Klaus Schwab? Wanneer heeft het Nederlandse volk hiervoor gekozen? 


Ontwijk de censuur en blijf in contact! Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van de Blauwe Tijger!


Hier is te zien hoe onze premier in 2019 zelfs een “Global Citizen Award” overhandigd krijgt van Klaus Schwab. In het boek “The Great Reset” van deze Duitse man krijgt de lezer een inkijkje in zijn visie voor de toekomst; één gecentraliseerde wereldoverheid. Een neocommunistisch plan waarbij democratische processen verleden tijd zijn. Ook pleit hij dat een crisis hét perfecte moment is om de maatschappij aan allerlei veranderingen te onderwerpen. Laten we weer even terug gaan naar de website van het World Economic Forum om te kijken of er nog meer parlementaire leden betrokken zijn bij deze visie. 

Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra, Carola Schouten, Hugo de Jonge, Frans Timmermans en Stef Blok. Dit zijn nog een zestal parlementaire leden van onze democratie die van Klaus Schwab een eigen pagina op zijn website hebben gekregen. Deze personen bekleden invloedrijke posities binnen onze regering. In 2017 vertelde Klaus met trots dat hij “succesvol de kabinetten heeft gepenetreerd” en dat is te merken. Op de website van het World Economic Forum staan ook genoeg artikelen met betrekking tot de 17 Sustainable Development Goals, iets wat de overheid – heel toevallig – ook hoog in het vaandel heeft staan. Voor wie deze 17 deugdoelen nog niet kan doorprikken, heeft Rypke Zeilmaker een hele reeks aan video’s gemaakt waarin hij alle doelen vertaalt naar de werkelijke implementaties voor de samenleving. Epoque 11 bevat de SDG’s allemaal nog eens op schrift. Het boek Brave New World 2030 van Ullrich Mies geeft ook een duidelijk inkijkje in de achterliggende agenda waarmee de nieuwe wereld orde aan de macht wil komen. 

De huidige Nederlandse regering blijkt nauw verbonden te zijn met het World Economic Forum en de bijbehorende visie. Het Kamerlid Pepijn van Houwelingen haalt bergen aan informatie hierover boven tafel. Klaus Schwab heeft ook ons kabinet “gepenetreerd” om deze visie te realiseren. Kunnen we nog wel spreken van een parlementaire democratie, wanneer de uitvoerders hiervan een private agenda volgen? 

De Blauwe Tijger houdt u graag op de hoogte van het wereldtoneel en de gevolgen van dien. We leven in een spannende tijd waarin achterliggende agenda’s niet altijd zichtbaar zijn. Toch kunnen de effecten van deze agenda’s ervoor zorgen dat veel belangrijke gebeurtenissen u als lezer niet bereiken. Daarom nodigen wij u uit om u in te schrijven op onze nieuwsbrief, zodat we, ondanks de censuur, nog altijd in contact kunnen blijven.

 

Bronnen:

https://open.overheid.nl/repository/ronl-70c418b3-c958-4372-a6f9-e0ae9b27f6eb/1/pdf/kamerbrief-verzoek-build-back-better.pdf 

https://www.weforum.org/agenda/2020/07/to-build-back-better-we-must-reinvent-capitalism-heres-how/ 

https://twitter.com/JamesMelville/status/1488472558425063430 

https://www.atlanticcouncil.org/events/flagship-event/global-citizen-awards/mark-rutte/ 

Gerelateerde literatuur:

Ullrich Mies: Brave New World 2030

Jan Storm: ‘Welke Democratie?’

Gerelateerde video’s:

Rypke, Tom en en Jan Nieboer. de overheid als terroristische organisatie