Zomerbreak: Marijn Poels docu op DVD!

door | 17 augustus 2018

Beste vrienden van de Blauwe Tijger,

We onderbreken de zomervakantie heel even voor dit prachtige bericht. Het eerste deel van de beroemde klimaattrilogie van Marijn Poels is op DVD verschenen en die kunt u nu bij ons bestellen. Sterker nog: U kunt deze DVD alleen bij ons bestellen en nergens anders!

Naar eigen zeggen is Marijn Poels een ‘milieubewuste, linkse jongen’. Na jarenlang (prijswinnende) documentaires te hebben gemaakt neemt hij een tijd vrijaf. Maar in de rust op het platteland ontdekt hij een nieuw fenomeen: boeren die meer verdienen met gesubsidieerde windmolens dan met landbouwproducten. Dit is het begin van een zoektocht in het klimaatdoolhof. De zwaar gesubisieerde groene energie komt op waar het boerenbedrijf ten onder gaat. Poels reist de wereld over om met gerenommeerde wetenschappers te spreken. Het resultaat is deze zeer spraakmakende documentaire.

“Fenomenaal goed”
– Thiery Baudet

“Poels prikkelt met zijn documentaire mijn diep weggeborgen en dood gewaande zenuw:
wat als alles dat we horen over Co2 en opwarming nu eens niet zou kloppen?”
– Financieele Dagblad

“In een zoektocht van anderhalf uur bevraagt de documentairemaker de aanname dat de mens
afscheid moet nemen van fossiele brandstoffen om zo de opwarming van de aarde af te remmen.
Prachtig is Poels’ groeiende verbazing als hij, op bezoek bij gerenommeerde wetenschappers
– onder wie de inmiddels 93-jarige wis- en natuurkundige Freeman Dyson – begrijpt dat dit verhaal zo niet klopt. ,,Die klimaathysterie blijkt vooral een hype van politici en lobbyisten,” zegt Poels.
,,Onder wetenschappers bestaat er geen echte consensus.”
– Algemeen Dagblad

“Deze documentaire heeft alles om een mijlpaal te zijn in het debat over klimaatverandering”
– Doorbraak

| prijs: 16,00| Nederlands, Duits, Engels en Spaans ondertiteld |


ABONNEER JE NU: EPOQUE MAGAZINE

 

Ondertussen werken we natuurlijk hard door in de zomer aan de najaarsboeken. Eentje is er al naar de drukker en wel ons grootste project waar we ooit aan zijn begonnen: Epoque Magazine. Dit magazine zal als medium alles bevatten waar we als uitgeverij al jaren aan werken: politiek, opinie, geopolitiek, reportages, hedendaagse ambachten, cultuur, economie, filosofie, kunst en literatuur. In een werkelijk schitterende vormgeving en een eveneens prachtig groot glossyformaat, genaaid, gebonden, met rug en flappen, alsof het een luxe boek is. U zult zowel qua inhoud als vorm de hoogste kwaliteit krijgen.

We zijn tot het uiterste gegaan om het beste medium te maken dat in Nederland en België verschijnt. Nu hebben we nog maar een ding nodig: u! We zitten werkelijk te springen om abonnee’s en dit initiatief verdient het om door iedereen te worden gelezen en besproken. Het eerste nummer komt eind volgende week van de drukker en u kunt ons enorm helpen door u te abonneren. Het blad heeft minimaal 1.000 abonnee’s nodig om te kunnen bestaan, en zoveel heeft het blad nog niet.

ABONNEER U ZICH HIER, 52 euro per jaar, of 16,95 per los deel.

NB. De afgelopen weken heeft de betaal plug-in van de webwinkel wat gehaperd.
Wanneer dat bij u gebeurt kunt u het bedrag ook handmatig overmaken naar:
Stichting de Blauwe Tijger, IBAN: NL76INGB0000592971
en ons een mailtje met de boektitel en uw adres sturen: info@deblauwetijger.com.
Dan komt ook alles in orde. Heel veel dank!

Op de facebookpagina van Epoque kunt u reeds allerlei quotes uit nr. 1 bekijken, zoals dezen: