‘Waarover men niet spreekt’ ~ Wim van Rooy

door | 25 september 2015

Uitgeverij de Blauwe Tijger geeft het nieuwe boek van Wim van Rooy uit.

ZwijgenDe afgelopen zomer werden de media in Vlaanderen gedomineerd door het geweigerde boek van Wim van Rooy, Waarover men niet spreekt. Een uitgever werd ontslagen, een boek creëerde een rel en een auteur beleefde een erg vervelende zomer.

Het boek is sterk polemisch en autobiografisch van aard. Maar dat mag geen uitzondering heten in de Nederlandstalige traditie. Wim van Rooy keert zich tegen de EU, massa-immigratie, Mei -68, de mastodonten die het publieke debat gegijzeld houden en tegen de Islam.

Omdat uitgeverij de Blauwe Tijger is opgericht om de versmalling in het publieke debat tegen te gaan is er niet lang nagedacht over dit boek. Het moet hoe dan ook uitgegeven worden. Naar verwachting zal het eind oktober/begin november verschijnen. Geïnteresseerden kunnen hier nu al op intekenen.

Dit alles wil niet zeggen dat uitgeverij De Blauwe Tijger positie kiest in dit debat. Verbreding is op dit moment belangrijker dan de positie, omdat in het huidige publieke klimaat verbreding in feite neerkomt op de broodnodige oppositie. Zo geven we boeken uit die in de publieke opinie beplakt kunnen worden met verschillende labels, zoals recent het Manifest aan het volk van Nederland, dat vreemd genoeg zowel radicaal-links, als radicaal-rechts werd genoemd. Maar dat gebeurde ook met eerdere titels als De Authentieke Reactionair en De Bevoorrechte Sekse. Sinds de verschijning van het Manifest, werken we gestaag aan een serie boeken die meer politiek angehaucht zijn. Ook hier geldt de verbreding. We hopen daarom binnenkort ook met thema’s te komen die verder zullen bijdragen aan de broodnodige verwarring en verheldering in zowel kringen die men ‘links’ danwel ‘rechts’ pleegt te noemen.

Achterin Van Rooy’s boek hebben we als uitgeverij een uitgebreide verantwoording geschreven waarnaar we graag willen verwijzen. Voor meer informatie kunt u ons ook contacteren via het formulier op onze website.