Verschenen! ‘Oorlog is misleiding en bedrog’

door | 14 april 2018


De twee boeken die vandaag verschijnen hebben een haast cynisch moment uitgekozen, namelijk de dag van de grote raketaanval van de VS, het VK en Frankrijk op Syrië. Op ons twitterkanaal brengen we informatie van onze bronnen in Damascus over de vuile oorlog in Syrië. Niets in deze proxy-oorlog is wat het lijkt en het speuren naar de werkelijk motieven en gang van zaken is onze plicht.

Deze nieuwsbrief bevat ook veel agendapunten, scroll naar beneden om te zien of er iets bij u in de buurt is. Evenementen in Winschoten en Utrecht, en in Antwerpen, Leuven en Postel!


Vorig jaar kregen we een grote partij exemplaren Oorlog is misleiding en bedrog toegespeeld, een titel die onder het pseudoniem Fré Morel in 2012 verscheen bij de Papieren Tijger in Breda. Het boek kwam op de derde plek aller tijden van onze webwinkel te staan en is dus uitermate succesvol. En met recht. De unanieme reactie van alle lezers is dat dit boek een volstrekte eye opener is.

Ondertussen hebben we de afgelopen maanden gewerkt aan een geheel herziene herdruk van dit boek. Ook besloot de auteur het boek onder eigen naam te publiceren. Niet meer het legendarische Fré Morel, of het mysterieuze Bertus Blommink. Fré Morel staat nog wel op de voorkant, maar de titel staat nu geregistreerd onder de echte naam van de auteur; Bert van Vondel. Novini was zeer lyrisch over dit unieke boek:

 

Het boek ontmantelt systematisch de jaren die op de tragische gebeurtenissen van 1914 volgen, op een onnavolgbare en, belangrijker nog, uiterst gedocumenteerde manier. Geen enkele gebeurtenis in de Eerste en Tweede Wereldoorlog blijft onbenoemd; Fre Morel bekijkt ze met zijn eigen, unieke en diepe inzicht in het beschikbaar feitenmateriaal. Uw kijk op de ‘Eerste en Tweede Wereldoorlog’ zal nooit meer hetzelfde zijn.

— novini.nl


ISBN 9789492161550 | Groot formaat paperback met flappen | 400 pagina’s | prijs: 25,50 euro  | Meer info en BESTELLEN |


Ter gelegeneheid van de verschijning van Oorlog is misleiding en bedrog verschijnt er een kleiner werk van Bert van Vondel over de geldstromen en belangen achter de Spaanse ‘burgeroorlog’ van 1936 – 1939, getiteld: Vuil spel. Evenmin als de oorlog in Syrië een burgeroorlog is, was de Spaanse dat ook. De oorlog paste gewoonweg in de geopolitieke strategie van het Britse rijk – en niet enkel om het ‘rode gevaar’ te bestrijden. En zoals in het Syrië van nu enkel en alleen de Syriërs worden geslachtofferd, waren destijds de werkelijke slachtoffers alleen de Spanjaarden zelf. Van Vondel noemt die oorlog dan ook toepasselijk burgerslachting in plaats van burgeroorlog.

Het boekje is 64 pagina’s en verschijnt als luxe cahier, ingenaaid met klassieke cahiersteek in rood garen.

ISBN 9789492161543 | Cahier met flappen | 64 pagina’s | prijs: 12,50 euro  | Meer info en BESTELLEN |


 

 

De agenda vindt u ook op onze facebookpagina. In het kort hier:

28 april: Boekpresentatie Bert van Vondel in boekhandel Nieborg te Winschoten.

28 en 29 april: boekpresentatie Syrisch oorlogsdagboek deel II, van pater Daniel Maes, ‘Poetin en Assad hebben ons leven gered’, in de abdij van Postel. Media kunnen daar de pater interviewen over de situatie in Syrië en de toekomst van dat land. Er is een fototentoonstelling over Syrië, en ook de verslaggever Jens De Rycke is aanwezig.

4 mei, 20.00 uur. Boekpresentatie van De bouwmeesters van Europa in de Lepantokapel van de Sint-Pauluskerk te Antwerpen.

5 mei, 13.30 uur. Groot geopolitiek congres in Leuven. Sprekers onder anderen pater Daniel Maes en Tom Zwitser.

13 mei. Studiemiddag in Utrecht naar 9/11 met onder meer Karel van Wolferen en George van Houts. Meer info: www.11september.eu