Verboden boek over verdwenen fotorolletje Srebrenica wordt opnieuw uitgegeven

door | 3 mei 2016

Het vorig jaar verboden boek De doofpotgeneraal van Edwin Giltay wordt medio september opnieuw uitgegeven, dat meldt uitgeverij De Blauwe Tijger.

De non-fictiethriller van Edwin Giltay werd voorpaginanieuws op de Balkan toen de rechtbank de auteur in 2015 een publicatieverbod oplegde. Het boek gaat mede over de doofpot rondom het beruchte verdwenen fotorolletje van Srebrenica.

Edwin Giltay DBT“In hoger beroep maakte het gerechtshof echter gehakt van die beslissing”, zo meldt De Blauwe Tijger. “Inmiddels is het gewilde boek geheel uitverkocht. De tweede druk verschijnt in een geactualiseerde versie.”

Giltay is verheugd over zijn samenwerking met De Blauwe Tijger: “Het zijn toegewijde professionals die oog hebben voor maatschappelijke kwesties. De doofpotgeneraal komt er uitstekend tot zijn recht.”

DoofpotgeneraalEen generaal met drie sterren op de mouw die een privé-spion laat neuzen binnen een particulier bedrijf. En niet de eerste de beste: zijn eigen vrouw. Een stammenstrijd binnen de Militaire Inlichtingendienst, waar nietsvermoedende burgers de dupe van worden. Dat verwacht je in Pyongyang, niet in de polder. Toch is dit wat auteur Edwin Giltay meemaakte – hij schreef er De doofpotgeneraal over.

Meer informatie over het boek is te vinden op de website van De Blauwe Tijger.