Themajaar geopolitiek

door | 21 april 2016

Beste vriend van de Blauwe Tijger,

PoetinsRuslandvoorkantIn 2016 is geopolitiek het grote thema voor de Blauwe Tijger. Het referendum van twee weken geleden maakte ons mogelijk om dit themajaar goed af te trappen, maar natuurlijk gaan we ermee door. Er zullen dit jaar nog vele interessante boeken rond dit thema bij ons verschijnen.

Een boek dat al enige weken uit is, maar wat we nog niet apart voor u hebben kunnen uitlichten, is: Moeten we de banden aanhalen met Poetins Rusland? Er is geen vraag zo actueel momenteel als deze. Het is een debat boek tussen vier internationale topdebaters betreffende de relatie tussen Rusland en het westen. Natuurlijk Anne Applebaum en Garry Kasparov, wiens antwoord u wellicht al kent. Maar tegenover hen staat de grootste Amerikaanse Ruslandkenner Stephen F. Cohen, emeritus hoogleraar aan Princeton University, en Vladimir Posner, een bestseller auteur in Rusland en veelgevraagd presentator voor het grootste Russische tv-kanaal.


 

We verwachten nog meer recensies in de komende weken voor dit boek, maar Veren of Lood publiceerde al heel snel eentje:

“Een goed begin om u te verdiepen in de manier waarop het debat over de plek van Rusland in de wereld nà de Koude Oorlog wordt gevoerd is het verslag van het Munk-debat in Toronto van april vorig jaar. De Munk-debates kenmerken zich door een hoog niveau/profiel van de deelnemers, en het heeft de aantrekkelijke formule dat het publiek zich na afloop kan uitspreken over wie in haar ogen de stelling het meest recht deed. In Canada hebben deze halfjaarlijkse debatten intussen een grote statuur verworven, en gezien de deelnemers en de inhoud lijkt me dat meer dan terecht.”

Moet het Westen de banden aanhalen met Poetins Rusland?
€17,90
ISBN 9789492161185
formaat 12 x 20 cm
130 pagina’s
Bestellen