SGP bezorgd over christenen Oezbekistan

door | 28 september 2011

De SGP gaat vragen stellen aan minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van de arrestatie van vier christelijke vrouwen in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent.

Friedensstimme meldt dat vier vrouwen bij een christen in het ziekenhuis op bezoek gingen. Daar werden ze benaderd door iemand die hen ondervroeg over geestelijke lectuur. Toen ze deze bij zich bleken te hebben werden zij gearresteerd. In een spoedzitting zijn ze veroordeeld. Hun verdere lot is nog onzeker.

Oezbekistan, nr. 9 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors, komt wel vaker in het nieuws met gerichte acties tegen christenen. Vaak onder het mom van ‘anti-terreur’ acties worden bijeenkomsten verstoord, lectuur vernietigd en christenen strafrechtelijk vervolgd. Straffen variëren van celstraffen tot hoge boetes van tientallen maandsalarissen.

Daarom is het goed dat de SGP voor deze arrestatie aandacht vraagt en de minister ertoe oproept alles in het werk te stellen om het viertal te ondersteunen en vrij te krijgen.