Rypke Zeilmaker weer opgepakt!

door | 14 april 2021

Door Tom Zwitser
Op zeer brute wijze is onderzoeksjournalist, woordkunstenaar en blauwe tijger Rypke Zeilmaker gisteravond nabij Leiden door zes politieauto’s klemgereden waarbij zijn auto vernield is, een ruit is ingeslagen en hij met peperspray onschadelijk is gemaakt. Vervolgens is hij zwaar mishandeld op straat en heeft hij sporen van glasscherven in zijn handen en armen.

De reden: De politie wilde namelijk ‘even’ Zeilmakers DNA afnemen omdat hij eerder geen gehoor gaf aan de oproep zijn DNA op het bureau in Leeuwarden af te geven. Iedere verdachte in Nederland moet volgens de wet zijn DNA afgeven en Zeilmaker heeft dat tot nu toe geweigerd. Zonder veroordeling je DNA al in een de databank van de overheid (en dus ook in die van de USA en Israël), is ronduit staatsterreur. Aan deze praktijk moet dan ook een einde komen: de verplichte DNA-afgifte voor onveroordeelden is het begin van een ondoorzichtige brei van kunstmatige tenlasteleggingen, zwaar politiegeweld en schept enorme mogelijkheden om nepbewijs in elkaar te flansen.

Vorig jaar werd Rypke op even gewelddadige wijze in eigen huis tegen de grond gewerkt en gekneveld afgevoerd omdat hij het waagde een ambtenaar met naam en toenaam te noemen op internet en op ludieke wijze ‘te bedreigen’ – dit alles duidelijk met een knipoog, maar eveneens stelde hij de totaal corrupte werking van deze ambtenaar aan de kaak. Ook toen zat hij een dag vast en heeft hij lange tijd de sporen van zware mishandeling gedragen.

Zeilmaker zit nu vast op een bureau in Leiden en zou vandaag vrijkomen. Deze zware daad van staatsterreur laten we als burgers niet onbeantwoord. De hele wereld zal weten wat er in naam van de koning gebeurt met onschuldige burgers die misstanden, corruptie en criminaliteit binnen de overheid aan de kaak stellen en weigeren zich als criminelen te laten behandelen. Dit hele staatsapparaat zal ontmanteld moeten worden en zowel de bevelvoerders als uitvoerders van dit regime dat opsluiting, mishandeling en marteling van geweldloze burgers zonder problemen uitvoert, gestraft.

Ook zullen we de vraag moeten stellen of we nog iets hebben aan zogenaamde ‘bondgenoten’ in het parlement. Zitten die er voor zichzelf, of voor uw en onze vrijheid? Waarom zijn ze altijd zo stil?