RKI leverde coronacijfers op bestelling

door | 7 februari 2021

Koop ‘m ook; de bestseller over de coronacrisis!

De Duitse krant Welt am Sonntag bericht dat het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken wetenschappers inzette om de gewenste coronamaatregelen te rechtvaardigen. De minister van Binnenlandse Zaken, Seehofer,  drong aan op harde maatregelen tijdens de eerste golf van de  pandemie – en had dramatische cijfers nodig om dit te  rechtvaardigen.

Volgens Welt am Sonntag beslaat de correspondentie maar liefst 200 pagina’s, en blijkt daaruit dat het ministerie de onderzoekers beïnvloedde. Als gevolg daarvan leverden zij resultaten voor een verontrustend ‘geheim document’.

Welt am Sonntag: “Een groep advocaten kreeg, na een maandenlange juridische strijd met het Robert Koch Instituut, beschikking over de correspondentie.
In de e-mailwisseling vraagt de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Markus Kerber, de onderzoekers bijvoorbeeld om een model te ontwikkelen op basis waarvan “maatregelen van preventieve en repressieve aard” kunnen worden gepland.”

Wat moeten we doen is een indringend antwoord op uw belangrijkste problemen in deze tijd. Net verschenen!

De onderzoekers hebben vervolgens, in nauwe samenwerking met het ministerie,  in slechts vier dagen tijd een nota gewerkt, die in de daaropvolgende dagen via verschillende media is verspreid. “Daarin werd een ‘worst-case scenario’ gepresenteerd, waarin meer dan een miljoen mensen in Duitsland aan het coronavirus zouden sterven als het sociale leven zou worden voortgezet zoals voor de pandemie.”

Link naar het artikel in Welt am Sonntag.