Referendumbibliotheek

door | 6 maart 2016

Deze week komen ook onze laatste referendumtitels van de drukker: de beide 1-euroboekjes. U kunt ze bij ons per tien stuks bestellen om uit te delen. Het EU-kraïneboekje bevat dertig argumenten tegen het associatieverdrag, samengesteld door Erik van Goor. En daarom ‘NEE’, is de uitgebreide analyse van Burgercomité-EU van het associatie-akkoord. Beide boekjes geven een negatief stemadvies voor het referendum.

EU-kraineboekje omslag En Daarom NEE

 

 

 

 

 

 

 


Rusland begrijpen Momenteel een bestseller in Duitsland met bijna 200.000 stuks verkocht en in het brandpunt van de actualiteit: Rusland Begrijpen, van de gelauwerde journaliste Gabriele Krone-Schmalz. Ze haakt volledig in op de Oekraïne-crisis en hetgeen dat veroorzaakt: de Maidanrevolutie en het associatieverdrag met de EU. Zij is een van de weinigen die de verdragstekst goed bestudeerd heeft, maar ook de 25 jarige voorgeschiedenis ervan goed kent. Dit boek is een absolute aanrader om meer te weten te komen over de koude oorlog na de Koude Oorlog. prijs: 20,00 Bestellen.

 


PoetinsRuslandvoorkantNog meer onder voorstanders van het verdrag als onder tegenstanders leeft de Poetin-factor. Maar wat zijn nu precies de belangen die spelen in onze relatie met Rusland? Daarover gaat dit boek: Moet het Westen de banden aanhalen met Poetins Rusland?  In dit boek kruisen de vier wereldwijd meest gerenommeerde Ruslandkenners de degens over deze vraag. Anne Applebaum en Garry Kasparov, nemen het op tegen de Princeton Ruslanddeskundige Stephen F. Cohen en de bestseller auteur en journalist Vladimir Pozner. Men debatteert op het scherpst van de snede, vol humor en spitsvondigheid! prijs: 17,90  Bestellen.

 


VanAckerAllereerst de nieuwe titel van prof. dr. Juliaan van Acker: Het Landverraad van de EU. Een stevige titel, maar eigenlijk is die titel het begin van een heel opmerkelijke zoektocht. Van Acker vertrekt namelijk bij het idee dat de EU aan alle kanten over is en we er enkel nog virtueel in leven: de Euro, Schengen, Noord-Zuid animositeit en toenemende spanningen richting Oost-Europa: de EU is als construct vrijwel niet meer houdbaar. Hij denkt als een van de eersten na over de vraag in welk Europa we willen leven na de EU. Dat Europa zal kleinschaliger, socialer, groener, nationaler, joods-christelijker en langs alle kanten minder zelfvervreemdend moeten zijn. Pas als Europa goed voor zichzelf zorgt kan ze ook in de wereld weer een rol vervullen.  prijs: 23,90 Bestellen.


ManifestomslagDit boekje verscheen op 1 juni 2015 en is een groot succes. Tien jaar na 2005 is Nederland een land geworden dat zijn zelfbeschikking heeft afgeschaft en zijn eigen burgers niet toestaat om macht uit te oefenen over zichzelf. Er is volgens het comité sprake van een ‘Copernicaanse omwenteling’. Ook voor onze hoogste instituties zoals de Raad van State doet de Nederlandse burger niet meer ter zake. U bent onzichtbaar gemaakt en weggepoetst. Feitelijk is Nederland daarmee geen democratie meer. Het manifest analyseert in detail alle sluiproutes waardoor de bevoegdheidsoverdracht naar Brussel blijft doorgaan. Dit manifest is een aanklacht tegen deze afschaffing en ondermijning van onze democratie door de Europese Unie en een oproep tot grondwettelijk herstel.

prijs 15,00 BESTELLEN