Peter Hitchens komt naar Nederland

door | 17 juni 2018

 

B E S T E    V R I E N D E N ,

Een nieuwsbrief midden in de drukke voorbereidingen voor een enorme najaarscatalogus. Maar liefst 20 nieuwe boeken staan er op stapel (waaronder de internationale bestseller van Douglas Murray, The strange death of Europe), plus een verrassing die we binnenkort bekend maken. Dit allemaal ter gelegenheid van ons eerste lustrum dat we tussen nu en november vieren. We bestaan precies vijf jaar en daar zijn we u dankbaar voor. De boekenmarkt kent een niche, namelijk de boeken die u wilt lezen. We blijven ons best doen om daarin te voorzien. Om dit met u te vieren hebben we de laatste weken een paar aanbiedingen voor u gemaakt, series boeken over Rusland, over democratie, met literatuur, en het pas verschenen oorlogsdagboek van Daniel Maes, twee delen voor 35,- euro. 


Het Aquarius-schip vol Afrikaanse migranten vaart momenteel tussen Italië en Spanje heen en weer, nadat Italië en Malta het toegang geweigerd hebben. Een vergelijkbaar verhaal, maar dan in het groot leest u in De ontscheping van Jean Raspail uit 1974, een roman die in de zomerbibliotheek zit.

 


Vorige week is De ballade van ridder Roderik gepresenteerd op de Wackersacademie in Amsterdam. Literator Willem Jan Otten prees de prachtige tekst en kunstschilder Sam Drukker de geraffineerde tekeningen, die door zijn leerlinge Sietske Hellema waren gemaakt.


A G E N D A

Op 10 juli komt de Engelse columnist en gelauwerd journalist Peter Hitchens naar Nederland om zijn boek Opstand tegen God  te presenteren. De locatie volgt nog, maar het is al wel bekend dat het in Gouda is. Van harte welkom!