Onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker opgepakt! UPDATES

door | 30 januari 2020

UPDATE 1 februari. Rypke in de studio na zijn arrestatie en voorlopige vrijlating:

UDATE 20 uur.

Rypke Zeilmaker is weer thuis en zit morgen in Blue Tiger Studio. Daar zal ook de zaak, de ambtenaar en gemeente aan de orde komen die verantwoordelijk zijn voor de aanklacht en gewelddadige aanhouding.

UPDATE 17 uur.

De politie verklaart om 17 uur aan de Blauwe Tijger dat Rypke Zeilmaker is opgepakt wegens bedreiging van een ambtenaar van een gemeente in Friesland. De gemeente heeft aangifte gedaan en het OM heeft een onderzoek ingesteld.

Rypke Zeilmaker heeft de laatste jaren uit en te na de banden van de groene maffia, de provincies en gemeentes aan het licht gebracht en daarbij diverse gemeenteambtenaren met naam en toenaam genoemd die als draaischijfjes van miljardensubsidies fungeren. Overal schieten windparken uit de grond en vullen bepaalde mensen hun zakken met miljarden. Diverse ambtenaren en politici van gemeentes, provincies en het Rijk, de postcodeloterij, windfarmbaasjes en vele anderen reageren als door een wesp gestoken op de naam Rypke Zeilmaker.

Steek Rypke een hart onder de riem! Like zijn facebookpagina en volg zijn website interessantetijden.nl. Rypke heeft het in al die jaren als een van de weinige onderzoeksjournalisten consequent en zonder eigenbelang voor boeren en vissers opgenomen. STEUN RYPKE!

Ook doen we aan de advocaat van Rypke de oproep om zich bij ons te melden voor overleg. Dit is NIET Anker en Anker. Meldt u zich alstublieft via ons contactformulier! De politie wil wegens “privacyredenen” geen enkele gegevens aan ons verstrekken over de advocaat of over de voortgang van de zaak.

07.00 uur

Vanmorgen om 7 uur werd onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker van het geruchtmakende weblog interessantetijden.nl opgepakt. Twee politie-auto’s kwamen voor zijn deur en zodra hij opendeed werd hij met veel geweld tegen de grond gewerkt en afgevoerd. Rypke mag met niemand spreken behalve zijn advocaat. De politie wil niets zeggen, niets doorgeven en doet geen enkele uitspraak over de kwestie. Later vandaag volgt meer informatie.

UPDATE 13.00 uur:

We werken aan meer informatie over deze zaak. Intussen kunt u kijken naar de waarschijnlijke reden van de arrestatie van deze onderzoeksjournalist: