OMT weg ermee?

door | 8 februari 2021

Ruim zes maanden hield het OMT ons voor dat het mondkapje geen extra bescherming geeft, niet aan de drager, niet aan zijn omgeving: die kapjes werken niet maar geven een gevoel van schijnveiligheid. Nu moeten we ze opeens wel dragen. Wij worden dringend geadviseerd het mondkapje te dragen in alle publieke binnenruimtes, overal waar je de blauwe hemel niet kunt zien.

Er zijn twee mogelijkheden:

Of die kapjes werken en dan heeft het OMT ruim een halfjaar verzuimd te doen wat gedaan had moeten worden: het dragen ervan binnen de wettelijke mogelijkheden verplicht laten stellen. Zo’n OMT dient op te stappen.

Of de kapjes werken nog steeds niet maar het OMT is gezwicht voor de politieke en publieks-hysterie. Zo’n OMT dient ook op te stappen.

Natuurlijk kunnen in de nu ontstane situatie de verantwoordelijke ministers Rutte en De Jonge niet geloofwaardig blijven zitten. En natuurlijk hoort dit consequenties te hebben voor alle zittende politieke partijleiders die nu hun positie dienen te wegen tegen hun publieke geloofwaardigheid.

Met andere woorden: Het is tijd dat onze regering zijn ontslag aanbiedt en er nieuwe verkiezingen worden gehouden: DE BEZEM IN DE MAST.