OEKRAÏNE EN ONZE VERZUURDE RELATIE MET RUSLAND: Aflevering 16: WAAKHOND OF KEFFERTJE?

door | 11 april 2022

OEKRAÏNE EN ONZE VERZUURDE RELATIE MET RUSLAND: Een verkenning in 28 ingezonden stukken en essays

Irene de Bel, onze columniste met de in regenboogkleuren gearceerde naaldhakken, vraagt respect voor haar beroepsgroep die waarheidsvinding als hoofdtaak heeft en in onze samenleving een waakhondfunctie vervuld (Leidsch Dagblad 2.6.2018, Waakhond). Waakhond? Die beroepsgroep is vaker een opportunistisch keffertje dat met de meute meeblaft:

Voorbeeld 1: MH17: Een vakantievlucht wordt door onbekende daders maar waarschijnlijk geheel per abuis, uit de lucht geschoten boven oost-Oekraïne waar een burgeroorlog woedt die de uitkomst is van een staatsgreep waaraan de EU (en dus ook Nederland) medeplichtig was. Vanaf dag 1 conformeert onze pers zich aan onze politici die Rusland aanwijzen als de verantwoordelijke kwade macht achter de schermen.


Ontwijk de censuur en blijf in contact! Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van de Blauwe Tijger!


Voorbeeld 2: In Amerika wordt tegen de verwachting in, een excentrieke selfmade multimiljardair op een populistisch rechts programma verkozen tot president. Onze politieke en sociale elites balen, en belasteren Trump. Onze pers baalt en belastert mee.

Voorbeeld 3: Met een groei van 140 miljard naar 1400 miljard euro in de periode 1986-2016, is ons collectieve pensioenvermogen in 30 jaar gegroeid van 0,8 maal naar tweemaal ons BBP. Een gigantische hoeveelheid vermogen, grotendeels rendement van de inleg van thans gepensioneerde Nederlanders, is zo naar voren geschoven ten gerieve van de nu nog premiebetalende Nederlanders die wél zo’n 5 jaar langer pensioen zullen trekken maar daarvoor tóch geen hogere premie hoeven te betalen. In het maatschappelijk debat laat onze pers de onder politici gangbare valse voorstelling van zaken circuleren als zouden de ‘baby boomers’ nu het pensioenvermogen van de komende generaties opeten.

(Toegestuurd aan het Leidsch Dagblad dd. 4.6.2018; geplaatst dd. 16.6.2018)