Nu weer te koop: Het Vaderloze Tijdperk

door | 1 oktober 2013

VaderlozetijdperkomslagIn 1984 kwam Het vaderloze tijdperk uit, een boek dat nu al decennia vrijwel niet verkrijgbaar is. Het sloot aan op een internationaal discours over het vaderschap dat al vanaf de jaren 1950 gaande was, vooral in Duitsland en Amerika en niet veel later ook in Frankrijk.

De auteur was de jonkheer A.E.M Van der Does de Willebois, psychiater-geneesheer aan het Sint Anthonius Ziekenhuis Utrecht waar hij de positie van zijn eigen vader overnam. Uitgeverij De Blauwe Tijger zal een herdruk van dit boek voorbereiden met een nieuw inleidend essay van de uitgever waarin ook een ander essay van Van der Does de Willebois uit 1967 zal zijn opgenomen.

Jhr. dr. Van der Does de Willebois heeft weinig gepubliceerd. Hij gaf alle beschikbare tijd aan zijn praktijk en schreef alleen op verzoek. Dit resulteerde in ‘slechts’ een paar essays en twee boeken: een promotiestudie en Het vaderloze tijdperk. Vaderschap is in die drie werken de rode draad. We kunnen alleen maar gissen naar de bron van deze fascinatie en willen in de inleiding van de heruitgave daarop terug komen.

De grote verrassing is op dit moment dat er nog een grote doos vol boeken van de eerste druk uit 1984 is gevonden. Ze hebben dertig jaar lang op zolder gelegen en komen nu voor een lage prijs alsnog te koop. Hiermee wordt het bijvoorbeeld voor studiekringen heel aanlokkelijk om een van de beste naoorlogse Nederlandse cultuurfilosofische boeken te kunnen bestuderen.

Vandaag voor 14.00 uur besteld, morgen zonder verzendkosten bij u thuisbezorgd.

ISBN 9065973710

265 pagina’s

Tijdelijke prijs, nu: 12,50 euro