Nieuwsbrief: Zoveel moois!

door | 1 februari 2019

Volgende week verschijnt De dictator-paus, het meest voorbestelde boek uit de catalogus. En terecht, want het doet niet alleen een boekje open over het regime van paus Franciscus, maar ook over de mate van corruptie in het Vaticaan, en de grote bestuurlijke problemen waarvoor de katholieke kerk zich ziet gesteld. Warm aanbevolen! Nu bestellen is 5 of 6 februari in huis!

“Het Vaticaan kan dit niet negeren!”

— The Australian

| 134 x 210 mm | prijs 21,00 euro |
BESTEL HIER 


We kondigen hier een heel bijzondere nieuwe titel aan – onder andere voor onze Vlaamse lezers – van de Baskische bestsellerauteur Kirmen Uribe: Wat beweegt de wereld? Deze roman is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robert Mussche. Hij was schrijver, oorlogsreporter, verzetsstrijder en vriend van Johan Daisne. Mussche kwam op 3 mei 1945 na een jammerlijke militaire vergissing bij een luchtaanval van de RAF om het leven, samen met duizenden gevangenen van Neuengamme. Hij had een zeer bijzondere band met Baskenland.

De vertaling is al bijna afgerond en we verwachten het boek in Gent te kunnen presenteren in de periode maart-april in bijzijn van Mussches dochter, Carmen Mussche. De cover is een voorlopige, we wachten nog op goed beeldmateriaal voor de finale versie. Ook de ISBN en bestelgegevens voor de boekwinkels volgen zo spoedig mogelijk.


❦ 

De reeds verschenen titels blijven lovende recensies binnenslepen. Het heerlijke brood- en patisserieboek van Tom Staal en Ralph Bond scoort op kookboekennieuws.nl:

‘Het ontwapenende enthousiasme van Tom Staal en de aan fanatisme grenzende liefde voor het bakkersvak van Ralph Bond zijn aanstekelijk. De liefde voor het vak, het brood en niet te vergeten de eclair en vanille spat van de glanzende pagina’s. Wie wijs is, trakteert zichzelf op een bezoekje aan Bond & Smolders.’


❦ 

Teun Voeten heeft een permanente plek in het publieke debat verworven met zijn Het Mexicaanse drugsgeweld. Hij is veelvuldig op de radio en in de pers, en reist het land door met lezingen voor de krijgsmacht, voor faculteiten en voor gewoon publiek. We plaatsen alles op onze facebookpagina!

Tegelijkertijd kreeg Michiel Hoogeveen een zeer lovende recensie op zijn Noord-Korea-boek Het kluizenaarskoninkrijk in Trends, het Belgische weekblad. Onze felicitaties! Wanneer de tekst onleesbaar is, kunt u die, net als alle andere plaatjes, lezen op onze facebookpagina!


❦ 

De Nashville-verklaring heeft een grotere aardbeving teweeg gebracht dan menigeen verwacht had. Gaandeweg blijkt dat onze uitgave van Gabriele Kuby, De seksuele revolutie, een hele prominente plaats is gaan innemen in dit hele debat over de genderideologie. We zien het bijvoorbeeld een paar keer op tafel liggen in het gesprek van Onderweg (foto boven), tussen een voor- en tegenstander van de Nashville-verklaring. De afgelopen januarimaand was dit boek dan ook onze bestseller van de maand!

En natuurlijk komt Epoque 3 er eind van de maand weer aan. Met prachtige reportages, schitterende interviews, de scherpste commentaren, de mooiste kunst en klassieke lifestyle. Het enige complete blad dat het beste van de Nederlandse bladcultuur in een format samenbrengt. Speciaal voor onze vrouwelijke lezers een uitgebreide rubriek classy en klassieke voorjaars- en zomertrends van de topstijladviseur Marcella Veldhuis-AndringaAbonneer je, en ontvang een gratis boek naar keuze uit onze webwinkel!*


❦