Nieuwsbrief | Weer verkrijgbaar: ‘De authentieke reactionair’

door | 11 november 2017

         B E S T E    V R I E N D E N ,


De authentieke reactionair was al enige maanden niet meer verkrijgbaar, maar nu is de derde druk ervan eindelijk verschenen. Het is een bloemlezing uit het werk van de Colombiaanse filosoof
Nicolás Gómez Dávila (1913-1994), samengesteld en ingeleid door Robert Lemm. Het boek stamt uit 2013, toen de uitgeverij nog slechts een maand jong was en is altijd door blijven lopen.

De blijvende aandacht voor dit boek gaat gelijk op met de groeiende internationale aandacht voor de denker Davila. Over de hele wereld ontstonden in de afgelopen paar jaar studiegroepen naar het werk van de enige filosoof die zichzelf bij leven als reactionair betitelde. Hij schreef louter in aforismen en publiceerde bij leven niets. Zijn werk is de laatste jaren in vele talen vertaald. Zijn enige essay ‘De authentieke reactionair’ is ook opgenomen in dit boek, waarin verder honderden aforismen thematisch uit zijn oeuvre zijn geselecteerd en tweetalig zijn gepubliceerd.

De derde druk is in een nieuw formaat en met stofomslag uitgegeven, waardoor de deeltjes van onze serie filosofische klassieke juweeltjes eindelijk geheel bij elkaar passen:

Carl Schmitt, Land en Zee (tweetalig)
Oswald Spengler, De mens en de techniek.
(tweetalig)
Han Baudet, Het paradijs op aarde (hardcover)

O V E R   D A V I L A:

‘Het beste medicijn tegen de ziekte
van de politieke correctheid
.’

prof.dr. Andreas Kinneging



Paperback met flappen | 180 pagina’s | prijs: 19,50 euro | Meer info en BESTELLEN


 


Z E S    G E S I G N E E R D E     E X E M P L A R E N !

Sid Lukkassen heeft voor de eerste zes bestellers van zijn boek via deze nieuwsbrief een exemplaar van zijn nieuwe Levenslust en doodsdrift gesigneerd. Er komt ook nog een boekpresentatie voor dit boek op 2 december in Arnhem. Meer informatie daarover in een volgende nieuwsbrief.

Het publieke debat gedurende de zomer en herfst van 2017 stond in het teken van de ophanden zijnde ondergang van West-Europa. Eerst was er maandenlang een debat over het cultuurmarxisme, vervolgens ontstond er een polemiek over de vertaling van Spenglers Ondergang van het Avondland. Vaak werd Sid Lukkassen daarin geroemd en verguisd als intellectueel van rechts die het cultuurmarxisme bekritiseert.

In dit boek van meer dan 300 pagina’s slaat hij terug met een prachtige verzameling essays die passen in de grote westerse, cultuurkritische denktraditie. Sid Lukkassen, once and for all.

 

Wat een verademing te zien dat
Nederlandse filosofie ook echt relevant kan zijn!

prof.dr. Paul Cliteur

 

 

Paperback met flappen | 304 pagina’s | prijs: 22,00 euro | Meer info en BESTELLEN