Nieuwsbrief ~ Het is bijna zover!

door | 1 april 2016

Beste vrienden van de Blauwe Tijger,

Nog een paar dagen en we mogen voor het eerst sinds bijna 11 jaar weer stemmen over de EU. Volgende week woensdag is het zover. Wij hebben daar als uitgeverij veel aandacht aan besteed met een assortiment dat we voor de gelegenheid tot Referendumbibliotheek gedoopt hebben. De 1-euroboekjes zijn met tienduizenden stuks door heel Nederland verspreid en ook andere boeken worden goed gelezen.

Rusland begrijpenDe titel die wij als uitgeverij speciaal voor het referendum hebben uitgegeven is Rusland begrijpen, van de Duitse sterjournaliste Gabriele Krone-Schmalz. Zij was jarenlang correspondente in Moskou voor de ARD. Als zodanig heeft ze het einde van de Sovjet-Unie meegemaakt, maar ook de jarenlange uitbreiding van de NAVO en de EU richting het oosten. Zij schetst hoe het AssociatieAkkoord waar we over mogen stemmen het resultaat is van 25 jaar getouwtrek tussen het westen en Rusland om Oekraïne. De ondertitel laat dan ook weinig aan duidelijkheid te wensen over: De strijd om Oekraïne en de arrogantie van het westen.

Ze is een van de weinige journalisten die de verdragstekst zelf goed bestudeerd heeft, maar ook eerdere versies van dit verdrag goed kent, zoals de versie waarin ook Rusland als onderhandelingspartner was meegenomen, maar die door de Amerikanen van tafel is geveegd.

Voor een goed beeld van wat dit AssociatieAkkoord precies inhoudt, willen we haar boek van harte bij u aanbevelen. Het leest vlot en is van overzichtelijke omvang.

ISBN 9789492161048
170 pagina’s
12,5 x 20 cm
paperback met flap
prijs: 20,00 euro. Hier bestellen