Nieuwsbrief: Het maatschappelijk middenveld; wij geven er actief vorm aan!

door | 22 maart 2019

Beste vrienden van De Blauwe Tijger,

http://www.novini.nl/de-strijd-om-de-instituties-vergt-nieuwe-instituties/

Gisteren beleefden we de definitieve doorbraak van een jonge politieke partij die in veel thema’s overlap kent met die van de Blauwe Tijger. Een korte terugblik. 

Sommige van onze publicaties kenden eenzelfde oorsprong, zoals Manifest aan het volk van Nederland, van Burgercomité-EU, waarvan het Forum min of meer een afsplitsing is. Rond het Oekraïnereferendum, dat direct uit dit Manifest voortvloeide, deden we talloze projecten samen met, toen nog, de debatclub Forum voor Democratie. 

Twee leden van het Burgercomité-EU en uitgever Tom Zwitser waren het die in juli 2015 de Kiesraad in Den Haag bezochten om het voorstel in te dienen een raadgevend referendum te houden op basis van de toen gloednieuwe Wet Raadgevend Referendum over het associatieverdrag met Oekraïne (en die vervolgens in 2018 in de prullebak werd gegooid). Een paar dagen later was er overleg op het hoofdkwartier van GeenStijl, dat ook meedeed, en niet veel later ook het Forum. Er volgde een schitterende campagne, wilde maanden en vele afterparty’s tot zes uur in de ochtend.

Maar vanuit de Blauwe Tijger volgden ook meer titels, zoals de bestseller van Paul Cliteur Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders, over het Wildersproces en vele andere. 

Over het hoe nu verder van de brede beweging waarvan Forum ‘slechts’ een politieke pendant is, publiceerde Tom Zwitser gisteren zijn visie op het weblog Novini.


IN DE MEDIA

De afgelopen weken waren er weer een aantal Blauwe Tijgers in de media. Het geheim van Bond en Smolders staat met meer dan een fantastische recensie in Weekblad Elsevier. Klaas Maas wordt een week later door hetzelfde blad geïnterviewd over onder andere zijn Zwarte Piet is geen racisme en wederom staat Peter Hitchens met Opstand tegen God in het Reformatorisch Dagblad: 


DE LAAGLAND-TENTOONSTELLING:
30 APRIL – 5 MEI

In Epoque Magazine nr. 3 treft u ruime aandacht voor de fantastische werken van de Vlaamse schilder Hans Laagland. Hij wordt door kunstkenners, -historici en restaurateurs van de grootste musea in Nederland en België bewonderd. Vanwege zijn unieke expertise werd hij betrokken bij het fameuze Rembrandt Research Project van prof. Ernst van de Wetering en als tiener trok hij al experts en diverse professoren naar zijn atelier. Zijn werk wordt verkocht over de hele wereld, waaronder China, Rusland en de Verenigde Staten.

Als vervolg op de Epoque-artikelen organiseren we voor u een speciale tentoonstelling op twee locaties in Diest en Paal (Beringen) tussen 30 april en 5 mei. Eén met tekenwerk, de ander met schilderijen. Ook is er voor onze VIP-gasten van het donateursprogramma van de Blauwe Tijger een rondleiding in Laaglands atelier onder zijn begeleiding en die van uitgever-filosoof Tom Zwitser.

Een voorproefje van Laaglands atelierbezoek kunt u hier zien. Waarom naar het Rijksmuseum als u een vergelijkbare grootheid in levende lijve kunt ontmoeten en spreken in de huiselijkheid van diens eigen atelier? We maken er een schitterende 6-daagse van!

U bent van harte welkom op de onderstaande tijdstippen. Locatie Beringen is vrij te bezoeken, maar voor locatie Zichem wordt u na aanmelding in een tijdsblok geplaatst vanwege de verkeerslogistiek rond de locatie. Geef dus het tijdsblok van uw voorkeur door!