Nico Parlevliet gaat viraal. Hier de hele zitting

door | 26 juli 2020

Na een bepaald spetterend bezoek aan zijn neefje in Zoutkamp, garnalen-CEO te Heiboef, en wiens directie hij in september jl. de huid vol schold wegens uitbuiting ende kapotmaking van de gehele garnalensector in Nederland, is Nico weer voor de camera te bewonderen. Dit keer tijdens een zitting van de wrakingskamer van de rechtbank Den Haag die gaat over de wraking van de wrakingskamer (aantal weken geleden). De hoofdtoespraak van Nico zag u vorige week al:

Maar nu hebben we  de hele zitting, geannoteerd en al, voor u online gezet. Want de gewraakte wrakingskamer behandelde vader en zoon Parlevliet bepaald onheus in het officiële verslag van die zitting. Een verslag dat ook nog eens lichtelijk anders is dan de geluidsopname van die zitting die in bezit is van Parlevliet senior.

Dus nu is de wrakingskamer gewraakt en dat geval wordt in deze zitting behandeld. Zowel de tegenpartij in het hoofddossier als de gewraakte wrakingskamer hebben een reactie hierop gegeven aan de huidige wrakingskamer. De gewraakte wrakingskamer geeft als advies aan de huidige wrakingskamer mee om een ‘wrakingsverbod’ in te stellen. Want wrakingen moeten we natuurlijk niet hebben met zijn allen. Rechters kunnen straffeloos verstoppertje spelen door persoon en ambt te verwisselen, net als ministers overigens (zie aangiftes Schouten en Ollongren tegen de boeren). Ze kunnen allemaal gekwetst doen, partijen de mantel uitvegen, en blijk geven van andere kribbigheidjes. Al dit geïntimideer mag en gebeurt gewoon in de Nederlandse bananenrepubliek.

Beste rechters van Nederland, het volk is eensgezind: Nico is een held, en jullie zijn het vertrouwen van het volk kwijt.