NAVO kan nog altijd niet in nieuw hoofdkwartier vanwege IT-problemen

door | 28 augustus 2017

De NAVO kan nog niet in haar imposante nieuwe hoofdkwartier trekken. Het gebouw dat in mei reeds in het kader van een top van het westerse militaire bondgenootschap feestelijk onthuld werd, kan nog altijd niet in gebruik genomen worden. Er zijn hardnekkige IT-problemen, die nog verholpen moeten worden, waardoor de verhuizing vanuit het oude hoofdkwartier naar de nieuwbouw opnieuw vertraagd wordt.

Het streven om tot eind 2017 compleet naar het nieuwe hoofdkwartier te verhuizen zijn al opgegeven, zo melden Belgische media. Bovendien zullen de kosten de eerder naar de lidstaten gecommuniceerde bovengrens van 1,12 miljard euro duidelijk overschrijden.

Verantwoordelijk voor de inrichting van het IT-systeem met de hoogste veiligheidsmaatstaven is de Amerikaanse firma Lockheed Martin. Of de vertragingen gevolgen zullen hebben voor het bedrijf is nog onduidelijk.

Het nieuwe NAVO-hoofdkwartier had eigenlijk reeds in 2015 gereed moeten komen. Een woordvoerder van de organisatie stelt nu over de verhuizing: “We houden rekening met een afronding in de eerste helft van 2018.”