Marine Le Pen wil Franse parlement in

door | 19 mei 2017

Marine Le Pen, die eerder deze maand de presidentsverkiezingen verloor van Emmanuel Macron, is kandidaat voor de Nationale Vergadering in de parlementsverkiezingen die op 11 en 18 juni in twee rondes gehouden worden. Dat zei Le Pen in een interview op televisiezender TF1

Le Pen is kandidaat in Hénin-Beaumont, in het departement Pas-de-Calais. Dat is één van de twee departementen waar ze Macron wel versloeg. In 2012 (en 2007) was Le Pen hier ook al kandidaat voor de Nationale Vergadering, maar werd ze in de tweede ronde nipt verslagen door een kandidaat van de Parti Socialiste.

De leider van het Front National stelde verder nog eens goed na te willen denken over het standpunt dat Frankrijk uit de euro zou moeten stappen, omdat dit veel kiezers kennelijk zorgen baarde. Binnen de partij had dit punt, dat herleidt wordt tot Le Pens rechterhand Florian Philippot, ook het nodige verschil van inzicht gegeven.

Le Pen reflecteerde verder op haar optreden in de campagne voor het presidentschap en gaf toe dat ze in het tweede televisiedebat “misschien met te veel passie en te veel vuur” had opgetreden.