Hoe u zich voor kunt bereiden op de veranderingen op Facebook

door | 12 januari 2018

Facebook heeft aangekondigd veranderingen door te gaan voeren in de zichtbaarheid van berichten in de berichtenstroom op de netwerksite. Het is de bedoeling dat de aandacht meer gevestigd wordt op foto’s en persoonlijke updates van vrienden en familie en minder op berichten van nieuws- en opiniesites als Novini.

Als lezer van Novini loopt u hiermee het risico dat u steeds minder van ons verneemt. Er zijn echter een paar manieren waarop u kunt voorkomen dat wij uit uw zicht verdwijnen. Hieronder sommen we de belangrijkste op.

1 – Interactie

Als u regelmatig iets liket of deelt van onze Facebook-pagina of er op reageert, vergroot u daarmee de zichtbaarheid van onze updates voor uzelf en uw vriendenkring.

2 – Actief onze pagina bezoeken

Als u zich de gewoonte aanwent om op gezette tijden uit uzelf onze pagina te bezoeken, doorbreekt u daarmee de selectie van berichten die Facebook voor u maakt.

3 – Abonneren op onze nieuwsbrief

Als u zich abonneert op onze nieuwsbrief ontvangt u iedere donderdag automatisch een overzicht van onze berichten uit de achterliggende week in uw e-mail. Zo verliest u Novini nooit uit het oog. U kunt zich hier abonneren.

4 – Volg ons op Twitter

U kunt Novini ook op Twitter volgen @NoviniNL

Vooral de eerste twee acties zijn voor Novini van grote waarde, daarmee zorgt u er namelijk niet alleen voor dat u zelf op de hoogte blijft van Novini, maar vergroot u ook onze zichtbaarheid voor anderen.