Geen “hamas, hamas” werd ooit geroyeerd

door | 16 januari 2021

Niet zolang geleden noemde Balkenende een afwijzing van de Europese grondwet on-Nederlands, en kwam daarmee weg. Forum ’s startpunt destijds was het ter discussie stellen van dat politiek correcte wereldbeeld: Is de resorbering van de natiestaat in de Europese Unie onze lotsbestemming of een landverraad door gebrek aan nationaal karakter? Wie echter vanuit die vraagstelling komt tot een rehabilitatie van Hitler c.s. heeft iets niet goed begrepen. Sommige JFvD-jongeren paren vreemde ideeën aan een gebrekkige kennis van de jongste geschiedenis: “Meine Ehre heisst Treue”. Zo leverden dus Duitse jongens hun gezond verstand en fatsoen in bij een psychopathische massamoordenaar. Laat die JFvD-jongeren leren dat de holocaust echt gebeurd is, en mede mogelijk gemaakt is door “Meine Ehre heisst Treue”.

Op zaterdagmiddag 13 april 2002 (krap 20 jaar geleden) zag Amsterdam de grootste antisemitische pro-Palestina demonstratie ooit: “Hamas, Hamas, alle joden aan het gas.” In die demonstratie liepen mee, de jongeren van onze progressief georiënteerde partijen: GroenLinks, SP, D66. Er is in de Tweede Kamer wel gesproken over die demonstratie maar van geen van de betrokken partijen werd de opheffing van hun jeugdorganisatie geëist en geen lid werd geroyeerd. Waarom zou Forum roomser moeten zijn dan de paus?

Baudet was en is het gezicht van Forum. Zonder Baudet is Forum een partij met een mondkapje. En Baudet heeft bij voorgaande verkiezingen ons vertrouwen gevraagd en ruimschoots gekregen. Zoiets geeft morele verplichtingen die niet zomaar opgegeven kunnen worden als het even tegenzit.