Geachte relatie van onze uitgeverij,

door | 9 oktober 2015

ZwijgenAl maanden voor het verschijnen veroorzaakte dit boek grote ophef in Vlaanderen en Nederland. Nooit eerder riepen gelouterde en bezonken gedachten zoveel weerstand op, nog voor ze publiek uitgesproken waren. Nu de stofwolken optrekken staan ze eindelijk gedrukt. Wim van Rooy (1947) trekt ten aanval tegen heel Vlaanderen in deze klassieke polemiek en intellectuele autobiografie.

Op 3 november vindt de boekpresentatie plaats in het Antwerpse Elzenveld waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Sprekers zullen zijn Benno Barnard, Paul Cliteur, Mia Doornaert, Wim van Rooy en de uitgever. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Inmiddels hebben Afshin Ellian, Etienne Vermeersch, Thierry Baudet en vele anderen lovende woorden over dit dikke boek gesproken.

Wim van Rooy publiceerde eerder waarschuwende boeken tegen massa-immigratie, de Islam en de EU. Zijn boeken bereikte een groot publiek in Nederland en Vlaanderen. Hij zal lezingen geven ter verschijning van dit boek. Hou de speciale website en onze facebookpagina in de gaten voor de data en locaties.

BESTEL DIT BOEK

646 bladzijden 16×24 cm, hardcover, gebonden met leeslint. Prijs: 27,50
gratis verzenden binnen Nederland en België!
Zie ook onze bestelactie onderaan deze nieuwsbrief.

Voor de Blauwe Tijger was er geen twijfel om dit boek uit te geven. De zomer van 2015 was het begin van een nieuwe serie actueel-politieke boeken. Zonder zelf direct positie te kiezen willen we de lezer een serie boeken voorleggen over politiek urgente thema’s in onze tijd. Het Manifest aan het volk van Nederland was het begin. Van Rooy’s boek is het tweede deel. Momenteel werken we ook aan de vertaling van Julian Assange’s boek over de belangrijkste thema’s van Wikileaks. Dit boek verschijnt in 2016, en ook hopen we nog een aantal boeken met geopolitieke en politiek-filosofische onderwerpen toe te kunnen voegen. Al deze titels verschillen hemelsbreed met elkaar, maar ze delen ook een cruciaal element: ze staan half of geheel buiten het maatschappelijk-politieke discours dat in onze media en politiek gevoerd wordt. Uitgeverij de Blauwe Tijger hanteert de verbreding van het maatschappelijke debat als een van haar basisdoelstellingen. Met deze serie titels moet dat zeker lukken!


Unamuno voorkantDaarnaast willen we uw aandacht vragen voor een bijzondere verschijning in ons fonds: de eerste vertaling van het filosofisch hoofdwerk van de Spaanse literator en filosoof Miguel de Unamuno: Het tragisch Levensgevoel (1912).

Dit boek is deze week verschenen en is Unamuno’s polemiek met de grote filosofen uit de geschiedenis. Het bevat alles wat een boek tot meesterwerk maakt: filosofie, antropologie, psychologie, theologie en geschiedenis. Dit alles in een voortreffelijke literair-meeslepende stijl. Met recht roemde de grote Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges deze auteur als grootste Spaanstalige schrijver van de twintigste eeuw.

De vertaler Robert Lemm heeft zich met dit boek overtroffen. Vanwege de verschijning van dit boek geeft hij lezingen door het hele land. Hou daarom onze website of facebookpagina in de gaten voor data en locaties.

BESTEL DIT BOEK         400 pagina’s, 13,5×21 cm, hardcover, gebonden met leeslint. Prijs 25,-

Gratis verzenden binnen Nederland en België!


A C T I E !  A C T I E !  A C T I E !  A C T I E !  A C T I E !  A C T I E !  A C T I E !


Onze webwinkel is even jong als onze uitgeverij. Maar we hopen binnenkort alweer de 1000e klant in onze webwinkel te mogen verwelkomen. De 1000e klant bestelt gratis en voor niets en mag de bestelde boeken ook nog laten signeren! Wie het wordt weet niemand, maar we kunnen wel verklappen dat wie nu bestelt, dicht tegen de duizendste bestelling aanzit. Wees welkom en neem een kijkje.


Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? klik dan hier.
Wilt u zich voor de nieuwsbrief uitschrijven? klik dan hier