Fiat-Chrysler bruuskeert Berlijn

door | 7 juni 2016

Nadat het emissieschandaal over de Duitse autobouwer Volkswagen breed werd uitgemeten in de media, houdt Fiat-Chrysler zich voor onaantastbaar nu ook zij onder verdenking zijn gekomen de emissiewaarden van hun dieselvoertuigen gemanipuleerd te hebben. Managers van de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant weigerden een gesprek met een Duitse onderzoekscommissie. Met het afslaan van de uitnodiging bruuskeert het bedrijf de Duitse regering.

De Duitse regering moet vooral gealarmeerd zijn door de reden die Fiat-Chrysler opgeeft. Het dagblad Die Welt meldt dat het bedrijf geen aanleiding ziet om met de Duitsers te praten. Bij vragen moet men maar contact opnemen met de advocaten van het concern. Fiat-Chrysler zou verder in een brief er op gewezen hebben geen juridisch handvat voor Berlijn te zien om een bedrijf te bevragen dat niet in Duitsland gevestigd is.

De Duitse regering heeft verwonderd gereageerd op de opstelling van de automaker. Berlijn overweegt nog welke stappen nu te nemen. In ieder geval heeft het bedrijf Berlijn ernstig gebruuskeerd. Het is moeilijk voorstelbaar dat Volkswagen in de Verenigde Staten met deze redenatie weg zou komen. Als het voorbeeld van Fiat-Chrysler school maakt, dan verschuilt straks iedere autobouwer zich achter een dergelijke redenatie, zo vreest men in Berlijn.

Reden voor de uitnodiging aan Fiat-Chrysler voor een gesprek met de onderzoekscommissie waren bevindingen van het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA, vergelijkbaar met de ‘Rijksdienst voor het Wegverkeer’ in Nederland) dat de zuivering van de uitstoot in bepaalde modellen van Fiat na 22 minuten fors teruggeschakeld wordt. De meeste tests duren 20 minuten. Duitse media berichtten dat het KBA geattendeerd was op de kwestie door de leverancier van de motoraansturingsoftware, de firma Bosch. Bosch-chef Volkmar Denner zei in een persconferentie niet te weten of het op deze manier omschakelen van de mate van zuivering wettelijk toelaatbaar is.

Eén van de modellen waar het om gaat, de Fiat 500X was in een test van het tijdschrift Auto, Motor und Sport al door de mand gevallen. Uitgerekend de in ongenade gevallen automaker Volkswagen stak in die test met de Volkswagen Golf Diesel met een 2,0-liter motor het beste af qua uitstoot.

Fiat-Chrysler is wereldwijd de op zes na grootste autofabrikant en produceert auto’s van de merken Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Jeep en Maserati. Het bouwen van milieuvriendelijker auto’s vraagt de nodige investeringen. De chef van Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne zoekt dan ook al lange tijd te vergeefs naar een fusiepartner voor het concern. Amerikaanse concurrenten Ford en General Motors hebben een voorstel reeds afgeslagen. Als andere kandidaten noemde Marchionne recent nog Volkswagen en Toyota.

Buiten de autobranche is Fiat-Chrysler wel een samenwerking aangegaan met Google. Daarbij gaat het om een samenwerking ten aanzien van de ontwikkeling van zelfsturende auto’s.

Lees ook: Volkswagen als kanarie in de kolenmijn