Evenementen Agenda

door | 20 september 2013

In de week van 20 oktober komt Martin van Creveld naar Nederland ter gelegenheid van de verschijning van zijn boek De bevoorrechte sekse. Dit boek is nu te bestellen. Ook de essaybundel Essays over Het Midden, waarin o.m. dhr. Van Creveld een essay publiceert, is verkrijgbaar.

Er is veel belangstelling van de dagbladen, waar opiniestukken, interviews, recensies en verslagen van debatten in: Het Parool, De Volkskrant, Nederlands Dagblad, Reformatorisch Dagblad, Katholiek Nieuwsblad en NRC Handelsblad. In de meeste kranten is de aandacht dubbel of driedubbel: zowel recensie of interview als opinie-artikel of verslag van een debat. Donderdag 24 oktober komt dhr. Van Creveld op Radio 1.

De agenda in die week is als volgt:

21 oktober lezing op de Rijksuniversiteit Groningen om 19:45 uur in het Academiegebouw, Geertsemazaal (locatie onder voorbehoud) Toegang is gratis: van harte welkom!

22 oktober Gesprek in De Balie Amsterdam, aanvang 20.00 uur. Dhr. Van Creveld gaat in gesprek met Ad Verbrugge en een derde gespreksdeelnemer. Informatie en toegangskaarten hier verkijgbaar.

23 oktober 15.30 uur lezing in het Joods Historisch Museum. Thema volgt nog.

23 oktober. Debat De Balie Amsterdam. Deze avond staat in het teken van de essaybundel Essays over het midden die ook op 20 oktober verschijnt bij uitgeverij De Blauwe Tijger. Dhr. Van Creveld zal spreken en debatteren over de situatie in het Midden Oosten. Informatie en toegangskaarten hier verkrijgbaar.

24 oktober. Op Radio 1 van 15:45 – 16:00 uur over De Bevoorrechte Sekse

‘s Avonds: Debat in debatcentrum Arminius te Rotterdam. Meer informatie bij Arminius zelf.

Bij alle gelegenheden wordt ruim de mogelijkheid geboden om de beide boeken aan te schaffen en te laten signeren.

De bevoorrechte sekse: ISBN 9789082113303

Essays over het midden: ISBN 9789082113310

Met o.m. Martin van Creveld, Rene Cuperus, Fernand Keuleneer, Harald Seubert e.a. Onder redactie van Jonathan van Tongeren