Europees Parlement: Beatrix von Storch (AfD) sluit zich bij EFDD aan

door | 11 april 2016

Beatrix von Storch, lid van het Europees Parlement voor de Alternative für Deutschland (AfD), heeft zich bij de eurosceptische EFDD-fractie van Nigel Farage aangesloten. Aanleiding is de ‘uitnodiging’ van haar voormalige fractie, de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) aan de beide afgevaardigden van de AfD om die fractie te verlaten.

Of ook Marcus Pretzell, de andere AfD-afgevaardigde zich bij de EFDD-fractie voegt, is niet bekend. Hij is vooralsnog nog lid van de ECR-fractie, maar die fractie heeft gedreigd medio april de AfD-leden eruit te zetten als ze dan nog niet vertrokken zouden zijn.

Von Storch heeft zich in ieder geval alvast aangesloten bij de fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie (EFDD), waarin de Britse UKIP met 22 afgevaardigden de grootste delegatie vormt, gevolgd door de 17 afgevaardigden van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo.

Als reden voor de stap geeft Von Storch dan ook aan dat de relatie met de leiding van de ECR-fractie totaal verstoord is. “De ECR heeft de AfD bewust willen beschadigen.” In de EFDD krijgt Von Storch de ruimte om haar werk voort te zetten.

Zie ook: Waarom wil de ECR-fractie van de AfD af?