Nieuwe titels EU-referendum

door | 19 februari 2016

We hebben de afgelopen maanden harder gewerkt dan ooit, en ook met meer mensen dan ooit die hielpen vertalen en redigeren. Allemaal, om in aanloop naar het EU-referendum op 6 april een aantal schitterende titels te kunnen presenteren. De eerste vruchten van het harde werken zijn inmiddels van de drukker gekomen.

VanAckerAllereerst de nieuwe titel van prof. dr. Juliaan van Acker: Het Landverraad van de EU. Een stevige titel, maar eigenlijk is die titel het begin van een heel opmerkelijke zoektocht. Van Acker vertrekt namelijk bij het idee dat de EU aan alle kanten over is en we er enkel nog virtueel in leven: de Euro, Schengen, Noord-Zuid animositeit en toenemende spanningen richting Oost-Europa: de EU is als construct vrijwel niet meer houdbaar. Hij denkt als een van de eersten na over de vraag in welk Europa we willen leven na de EU. Dat Europa zal kleinschaliger, socialer, groener, nationaler, joods-christelijker en langs alle kanten minder zelfvervreemdend moeten zijn. Pas als Europa goed voor zichzelf zorgt kan ze ook in de wereld weer een rol vervullen.  prijs: 23,90 Bestellen.


Rusland begrijpenDe tweede is zo mogelijk nog spectaculairder. Momenteel een bestseller in Duitsland met bijna 200.000 stuks verkocht en in het brandpunt van de actualiteit: Rusland Begrijpen, van de gelauwerde journaliste Gabriele Krone-Schmalz. Ze haakt volledig in op de Oekraïne-crisis en hetgeen dat veroorzaakt: de Maidanrevolutie en het associatieverdrag met de EU. Zij is een van de weinigen die de verdragstekst goed bestudeerd heeft, maar ook de 25 jarige voorgeschiedenis ervan goed kent. Dit boek is een absolute aanrader om meer te weten te komen over de koude oorlog na de Koude Oorlog. prijs: 20,00 Bestellen.


PoetinsRuslandvoorkantOok de derde titel die deze week verschijnt verschaft bijzondere achtergrondinformatie bij het Oekraïne-conflict. Nog meer onder voorstanders van het verdrag als onder tegenstanders leeft de Poetin-factor. Maar wat zijn nu precies de belangen die spelen in onze relatie met Rusland? Daarover gaat dit boek: Moet het Westen de banden aanhalen met Poetins Rusland?  In dit boek kruisen de vier wereldwijd meest gerenommeerde Ruslandkenners de degens over deze vraag. Anne Applebaum en Garry Kasparov, nemen het op tegen de Princeton Ruslanddeskundige Stephen F. Cohen en de bestseller auteur en journalist Vladimir Pozner. Men debatteert op het scherpst van de snede, vol humor en spitsvondigheid! prijs: 17,90  Bestellen.


aankondiging:


DeOntschepingBegin maart zullen er nog een aantal titels verschijnen over het EU-referendum, waaronder een aantal analyses over het associatie-akkoord zelf, en een evaluatie van de nu al opzienbarende campagne. Deze boekjes zullen voor 1 euro in de boekwinkel verkrijgbaar zijn. Bij ons bestelt men deze per tien stuks om uit te delen onder vrienden en bekenden: boekje 1 | boekje 2

Wat we hier ook al willen aankondigen is de verschijning van De Ontscheping, de meesterlijke roman van Jean Raspail (Le Camp des Saints), uit 1974 in werkelijk weergaloze vertaling van Jef Elbers. Ongelofelijk dat dit boek nooit eerder in het Nederlands verscheen. Hier zijn we met recht enorm trots op!