Debat: Oekraïne – westerse media en geopolitiek

door | 15 juni 2015

Donderdagavond 25 juni vindt er in Debatcentrum De Balie in Amsterdam een debat plaats over Oekraïne met professor Karel van Wolferen, Jan van der Putten, en Joost Niemöller.

Tijdens het debat zullen de sprekers ingaan op de vraag of de westerse media in staat zijn tot objectieve berichtgeving rond het conflict in Oekraïne. Zij belichten de geopolitieke en historische achtergronden van het conflict en plaatsen het geheel in zowel Europese als mondiale context. Er worden conflictscenario’s geschetst, en ook zal het onderzoek naar de crash van de MH17 de revue passeren.

Sprekers:

  • Prof. Karel van Wolferen (1941), emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam; was lange tijd Oost-Azië-correspondent voor NRC Handelsblad; auteur van The Enigma of Japanese Power.
  • Jan van der Putten (1941), gepromoveerd aan de Universiteit Leiden; was lange tijd correspondent voor o.a. NRC Handelsblad en de Volkskrant; China- en Midden-Oosten-expert. Auteur van o.a Verbijsterend China en China, wereldleider? Drie toekomstscenario’s.
  • Joost Niemöller (1957), onderzoeksjournalist, auteur en blogger; zijn laatste boek heet MH17 De Doofpotdeal. Andere boeken van zijn hand zijn o.a. Wraak! en De maand erna.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de site van De Balie.

Bekijk ook ons dossier over het Conflict in Oekraïne, met onder andere twee artikelen van professor Karel van Wolferen.