De week met Peter Hitchens en meer…

door | 12 juli 2018

Afgelopen week mochten we een van de beste columnisten van dit moment in Nederland ontvangen: Peter Hitchens was hier ter gelegenheid van de presentatie van zijn boek Opstand tegen God in Gouda. Ook deed hij een heel aantal mediaoptredens waarvan een voorproefje hieronder is te lezen en te bekijken. We hebben zelf een opname van de avond gemaakt die volgende week op ons youtubekanaal komt te staan.
Hitchens verdedigt o.a. de stelling dat de beschaving niet zonder godsdienst kan, en wanneer deze samenleving antichristelijk wordt, ze in de nasleep uiteindelijk zal instorten
. Met zijn mild-ironische toon verdedigt hij deze en vele andere briljante ideeën al langere tijd in zijn veelgelezen columns waarvan de aanhang een verrassende breedte kent: protestants en katholiek, christelijk en niet-christelijk, gelovig en niet-gelovig.

“Een schitterend onderbouwde
aanklacht tegen het agressieve
secularisme dat de controle over
onze verzwakte cultuur overneemt.”

— The Spectator

ISBN 9789492161567 | paperback met flappen | 224 pagina’s | 13×21 cm | prijs: 21,50 |
ABSOLUTE ZOMERLEESTIP!

De Telegraaf publiceerde een hele pagina over de activiteiten rond Peter Hitchens:


Het weblog Geenstijl nodigde ons uit om de auteur te kunnen interviewen. Dat werd een enorm geanimeerd gesprek over Eurocommunisten, God, de doodstraf en natuurlijk het WK-voetbal.
https://youtu.be/At8eMXPBJus

Ook het Reformatorisch dagblad interviewde Hitchens (link):


En er is nog meer opkomst. Houd onze facebookpagina en twitter in de gaten, of breng eens een bezoekje in onze webwinkel waar alle nieuwe titels voor het najaar ook al staan aangekondigd!

We vieren ons eerste lustrum, en de feestcatalogus is net deze week gearriveerd. Die krijgt u gratis bij al uw bestellingen thuisgestuurd. We stellen uw bezoek en aankopen enorm op prijs.

Na de zomer wacht een van de grootste projecten van onze uitgeverij: op 1 september verschijnt namelijk Epoque Magazine, een kwartaalglossy boordevol cultuur, geopolitiek, economie, trends, ambacht en kunst. Klik op de link voor een overzicht aan thema’s en auteurs die eraan meewerken. Onder andere Antoine Bodar, Sietske Bergsma en Willem Jan Otten. Kleurrijke reportages over bakkers en slagers wisselen af met prachtige beschouwingen over geopolitiek en filosofie. Ook treft u dossiers aan over de gaswinning, visserij en EU-regelgeving.
Kortom: alles wat u wilt en moet weten staat erin.

Belangrijk! Dit initiatief komt tot stand zonder investeerders en we vragen u dan ook of u dit wilt steunen door een abonnement te nemen. We beginnen weliswaar als kwartaalblad, maar willen zo snel mogelijk een maandblad worden. Dit kan alleen met uw hulp! Treuzel niet, en neem een abonnement!

4x per jaar 96 pagina’s | prijs: 52,- | Volledig in kleur |