CDA-top Friesland: lekker aan de party met eigen evenement?

door | 16 augustus 2020

Dingdong! Voorbeeldfunctie CDA-ers naar de maan (voor de zoveelste keer)

We kregen vanmorgen post uit Grouw, een Fries stadje dat onder de rook van Leeuwarden ligt (zie de brief onderaan deze pagina). Daar wordt namelijk al voor het tweede weekend op rij een groot ‘evenement’ (lees: privé-disco) gehouden in de schuur van het CDA-echtpaar Daniël en Fokelien van der Meulen. Tot genot van de wijde omgeving!

Fokelien van der Meulen is raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Leeuwarden, onder CDA-burgemeester Sybrand van Haersma Buma, die twee horecatenten in Grouw heeft gesloten ‘wegens corona’. Want het CDA kan het blijkbaar zelf beter. Fokeliens ‘evenementen’ zijn in een gesloten schuur georganiseerd, terwijl volgens het RIVM in Friesland al diverse uitbraken van corona hebben plaatsgevonden bij zulke ‘schuurfeesten’ in de voorbije weken (Dokkum, de eilanden et cetera). Of die beweringen van het RIVM waar zijn weten we natuurlijk niet, maar van partijgangers als de Vandermeulentjes, verwacht je toch gesloten gelederen, rigide solidariteit, voorbeeldige voorbeeldfunctie enzo. Als het RIVM, maar ook hun eigen koningsduo Mark en Hugo waarschuwen voor zulke feestjes, nemen zij het voortouw!

Niks van dat al. Het lijkt er sterk op dat diverse corona-voorschriften en adviezen aan de laars gelapt worden, terwijl de gewone discotheken voor de jeugd nog steeds allemaal gesloten zijn en velen inmiddels failliet. Zomaar wat dingetjes die er hier op het oog ontbreken: ventilatievoorschriften, de 1,5 meter in acht houden, maar ook het bestemmingsplan lijkt een groot vraagteken. Er staat buiten één Dixy in een grasveld waar iedere bezoeker gebruik van maakt. Ontsmettingsmiddelen zijn in geen velden of wegen te bespeuren. Talloze bezoekers blijven in tentjes rond de boerderij slapen na dit feest.

Het is van tweeën een: zijn de Vandermeulentjes het zelf ook helemaal niet eens met de talloze bespottelijke corona-maatregelen, laat staan met de tirannieke spoedwet van hun minister Hugo de Jonge? Of lappen ze als ware elitaire apparatsjik de regels voor het plebs aan hun krokodillenleren laarsjes? In het eerst geval gaan ze natuurlijk, als goede CDA-ers, vandaag op wekelijks bezoek bij hun bejaarde heit en mem om ze te corona-infecteren. Althans, dat gebeurt nou eenmaal onvermijdelijk volgens koningsduo Mark en Hugo.  Na twee weekenden party’en, zijn het nu immers wandelende coronabommen; deze “jongeren” die niet met vrijheid om kunnen gaan …

Laten we eerlijk zijn: of het echtpaar überhaupt thuis is, is niet bekend. Wellicht dat hun drie ‘geweldige kinderen’ iets hebben uitgehaald. Maar dat hoeft niet. Voor hetzelfde geld loopt de hele CDA-Frieslandtop hier te swingen op een anticoronaparty. De Vandermeulentjes blijken helemaal niet vies te zijn van een feestje, zie feestboekpagina Daniel. Anyway, lokale politie kijkt en – vooral – hoort de andere kant op, want de colereherrie is tot heinde en verre te genieten, tot in het centrum van Grouw zelf. Geen enkel moment komt de politie, noch BOA’s polshoogte nemen om überhaupt te inspecteren of alles volgens wens van koning Hugo gaat. Die zijn natuurlijk druk om supermarkten en eettentjes van opstandige mkb-ers dicht te gooien. Of ze zijn bezig met de nichtenfuncties van klimaatpaus en medefries, Ed Nijpels. Misschien was Koning Hugo zelf ook op het feest? De hele partijtop op de topparty? Enfin …

Onze bron schrijft dat hij uitdrukkelijk niet tegen evenementen is, integendeel, hij vindt al die regels één grote klucht, iets waar we ons van harte bij aansluiten. Erg is dat de happy few blijkbaar ongestoord alle regels, de schijn ervan en hun eigen voorbeeldfunctie aan hun laars kunnen lappen, terwijl de rest van Nederland beboet wordt, een strafblad krijgt aangesmeerd, koningsduo Mark en Hugo al wekenlang op alle media geilen over een tweede lockdown en natuurlijk: terwijl de partij van de Vandermeulentjes, het CDA, volop haar eigen kabinet steunt in haar totalitaire nieuwe spoedwet. Of helpt het CDA op deze manier hun eigen minister aan die felbegeerde lockdown, door zulke feestjes te organiseren?Geachte lezers, 

Iets moet mij van het hart. In onze aangepraatte crisis met als YEL Covid-19, is de willekeur en de daarbij verregaande huichelarij, vanuit het aardse paradijs voor de happy few, wat mij heeft doen besluiten een stap te nemen. Een stap om in het grijze schemerland, waarbij wij de keuze hebben of misschien hadden, om terug te kijken wat ons gedwongen wordt achter te laten, een laatste beroep te doen op onze zogenaamde politieke leiders om het fatsoen en de waarheid ter hand te nemen. 

Getriggerd door onze premier Rutte, die schaamteloos en zonder schroom, de jeugd van Nederland aansprak op hun gedrag. De opgestoken vinger met het dreigement dat ze als ze zich niet aan de regels zouden houden, het erop neer zou komen dat ze een potentiele moordenaar kunnen worden voor hun opa of oma of de ouderen in het algemeen, was een stap in het schemergebied waar de volgende stap het kwaad zal zijn. 

Hetzelfde kwaad, ingegeven door maatregelen van onze zogenaamde wereldleiders, wat zich al enkele maanden rond doet dwalen over deze wereld herhaalde zich in onze Tweede Kamer, gesticht in 1815. Het duurde meer dan 2 eeuwen voordat we in een situatie terecht kwamen dat mensen die zich tomeloos en volgens de heren en dames van de Tweede Kamer, zich ingezet hadden met gevaar voor eigen leven, moesten worden beloont in een door dezelfde mensen in scéne gezette verwoestende griepgolf. Het is diezelfde stap richting het kwaad die de leden van de Tweede Kamer namen om uit het zicht te verdwijnen en op te gaan in het schemergebied waarbij ze niet konden worden gevonden om tot een deugdelijke en correcte stemming inzake de beloning te komen. Het is dan ook niet het virus dat het kwaad vormt, het zijn uw eigen leiders. 

Lieve jongeren, voor het eerst in mijn leven heb ik een stap moeten nemen tot verraad. Verraad aan mijn waarden in dit leven. Het verraad is niet om jullie te beschadigen, vanuit mijn visie is het om jullie verder te brengen in een toekomst waar de waarheid, vertrouwen en mededogen een groot goed is. Niemand, nee, niemand en zeker niet de zogenaamde leider van ons land mag jullie een gevaar noemen. Een gevaar omdat jullie van het leven in vrijheid en zelfstandigheid willen genieten en onze toekomst willen zijn. Onze toekomst, onze rots van vrijheid en vertrouwen. 

Ik verraad jullie niet, ik verraad het schaduwspel dat in het schemergebied plaatsvindt. 

Heb vertrouwen … het licht overwint. 

Z/A