Catalogus | Nieuws | Referendumcampagne

door | 1 december 2015

_DSC0783

Goedenmiddag vrienden,

Op 1 juni 2015 presenteerden we het Manifest aan het volk van Nederland van en met het Burgercomite-EU in perscentrum Nieuwspoort Den Haag. Dit was het begin van een hete zomer vol activiteiten die in oktober uitmondde in het zogenaamde GeenPeil-Referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Dit referendum zal medio april 2016 gehouden worden.

De Blauwe Tijger zal volop de komende campagne steunen. Samen met Burgercomite-EU, Forum voor Democratie, 925 en Geenstijl en vele anderen zullen we de nodige middelen in de strijd gooien voor minder EU en meer soevereiniteit.

Uw foto

We werken achter de schermen hard aan de campagne en we vragen vast uw medewerking aan het volgende: De campagne draait om burgers. Om u. We willen graag dat u uw gezicht laat zien en uw eigen geluid laat horen. We willen u daarom vragen om een goede foto van uzelf te sturen, vergezeld van uw mening over de EU of over dit referendum en aanverwante zaken in plusminus 140 tekens. Dit is de lengte van een tweet.

We willen namelijk graag uw gezicht en mening in de campagne gebruiken om die via twitter, facebook en andere media te verspreiden. Dit maakt dat uw gezicht en uw geluid overal te zien zal kunnen zijn. De burgers laten op deze manier van zich horen. Het gaat in de campagne dus niet om politici en megalomane projecten waar niemand nog vat op heeft, noch om oeverloze technocratische debatten in tv-studio’s of om experts die komen vertellen hoe wij moeten denken terwijl ze ondertussen alleen maar anderen napraten. Het gaat om u en ons als burgers.

Kiesdrempel

Dit referendum heeft een kiesdrempel van 30%, wil de uitkomst ervan erkend worden. Dat betekent dat we onze medeburgers oproepen om te gaan stemmen en zo laten zien wat Nederlanders werkelijk van de EU en dit soort verdragen vinden. Tegelijk is die kiesdrempel nu het doel van de tegenstanders van het referendum geworden. Veel gemeenten hebben al laten weten dat ze minder stembureaus gaan opendoen, “uit kostenoverwegingen”. Minder stembureaus betekent een lagere opkomst, dus een grotere kans dat de dertig procent niet gehaald wordt. Natuurlijk zullen we luid protesteren tegen dit grove machtsmisbruik, maar tegelijk willen we met u alle burgers van Nederland oproepen om hoe dan ook te gaan stemmen.

Doet u alsutblieft mee door een goede foto van uzelf en een tekst van 140 tekens op te sturen naar het e-mailadres info@deblauwetijger.com . Maakt u uzelf tot gezicht van de campagne!

Woont u in Vlaanderen of kunt u anderszins niet stemmen? Doe dan toch mee met deze actie om de Nederlanders te steunen en op te roepen om te gaan stemmen en stuur ons uw foto en uw mening over de EU of het associatieverdrag met Oekraïne alstublieft toe.

Het eindresultaat van zo’n foto en tekst ziet u hieronder. Het campagneteam past foto en tekst in elkaar tot mooi geheel.

Uw Blauwe Tijger

 

DeSwart2