Catalogus | Nieuws | nr. 1

door | 11 november 2015

ZwijgenBeste relatie van onze uitgeverij,

In tijden waarin iedereen gewend is aan 24-uurs levering, onuitputtelijke voorraden en altijd bereikbare klantenservices nou ja, bereikbaar  is er ook nog die kleine Blauwe Tijger.

De Blauwe Tijger die min of meer een anderhalfmanszaak is, of nee, laten we het maar houden op een vrijwilligersinitiatief.
De Blauwe Tijger die  een maatschappelijk nutsbeogende doelstelling heeft.
De Blauwe Tijger die geen winstoogmerk heeft.
De Blauwe Tijger die haar geld liever stop in mooie uitgaves van hoge kwaliteit voor een lage prijs dan in managment, marketing en een grachtenpand.

Die Blauwe Tijger heeft ineens een bestseller in huis: Waarover men niet spreekt van de Vlaamse filosoof en publicist Wim van Rooy is inmiddels zo’n 3500 keer verkocht in 2 weken tijd en staat nu op nr. 2 in de bol.com bestsellerlijst. En het was al een onmogelijk boek voor het tijgertje. Een schitterende dikke hardcover voor slechts 27,50, te dik voor de brievenbus dus duur met verzenden , en bovendien gedrukt in een flinke eerste oplage. Dat bleek toch aan alle kanten niet genoeg dus die oplage was zo weg. En reken maar dat we gefeest hebben! Maar tot overmaat van ramp is er ook nog papierschaarste in Nederland en zijn de levertijden langer dan normaal.

We wachten dus allemaal wij met 1400 klanten op de 2e druk en die komt 19 november in huis. Volgende week donderdag. De 2e druk is ook al half verkocht zodat we in ieder geval het papier voor de derde druk alvast besteld hebben. Wilt u dus nog een exemplaar van de tweede druk, dan raden we u aan op tijd te bestellen.

Daarnaast willen we u om begrip vragen. We willen heel graag al onze boeken gratis bij u aan huis in Nederland en Vlaanderen leveren, zoals we dat met al onze eerdere boeken deden (wat betreft Nederland). Maar pakketzegels van resp. 7 en 13 euro zouden ons faillisement betekenen. We vragen dus uw begrip voor het feit dat we de pakketpost gratis met Kiala (We zullen ook DPD als alternatief toevoegen) verzenden. Kiala werkt met afhaalpunten in Nederland en België die vrijwel het hele land bestrijken. Voor de echte thuisbezorging van pakketten vragen we 6 euro meer en dan zal PostNL of Bpost uw bestelling thuis bezorgen. Concurreren met de grote online boekwinkels 24-uurs levering, gratis verzending boven 20 euro en immer bereikbare klantenservices is voor ons niet weggelegd en voor geen enkele kleine uitgeverij met webwinkel. Deze kleine uitgeverijen zijn echter wel cruciaal om de boekenwereld in leven te houden. In veel gevallen zijn het liefhebberijen van de eigenaar en geen winstgevende ondernemingen. Deze situatie vereist slechts een beetje coulance van uw kant.

Wilt u al die service en snelheid wel, dan verwijzen we u graag en zonder enige rancune door naar de bolcurrent. Maar wilt u ons steunen, dan ontvangen we uw bestelling graag in onze eigen webwinkel. Uw bestelling wordt dan nog handmatig verwerkt, wordt met de service van uw voorkeur verzonden, maar dat kan ook wat langer duren.


Van Rooy’s bestseller maakt onderdeel uit van onze maatschappelijk actuele serie. Deze serie staat in 2016 in het teken van geopolitiek. Enkele titels willen we vast uitlichten:

1. We werken aan de vertaling van Julian Assange’s boek De Wikileaks Documenten. Dit belangrijke boek behandelt in 18 verschillende thema’s het geheime diplomatieke verkeer van de Verenigde Staten met andere landen en geeft een unieke inkijk in het geopolitiek ‘beleid’ (lees: gestook) van de VS. Het boek is onder leiding van Assange tot stand gekomen, met een team van 18 andere auteurs. Dit maakt dat we dit boek ook vertalen met 19 vrijwilligers-vertalers onder leiding en redactie van taalkundigen. Voor enkele hoofdstukken zoeken wij nog een vertaler. Mocht u een hoofdstuk willen vertalen, dan

2. Er zal een boek verschijnen over de figuur van Lawrence of Arabia als spil van de Britse geopolitiek in het begin van de twintigste eeuw.

3. De derde titel is een filosofie van 100 jaar Westerse geopolitiek, getiteld Permafrost. Plusminus 100 jaar dan, want het boek begint bij 1914 en gaat door tot nu.

4. Er zullen een aantal boeken en boekjes gepubliceerd worden in aanloop naar het EU-referendum betreffende Oekraïne. Daarin de achtergronden van het conflict in Oekraïne, de rol van het Westen en Rusland en de geopolitieke verhoudingen en bedoelingen rond dit felbetwiste land midden op het continent.

Er zullen nog meer titels verschijnen in 2016 en we hopen die binnenkort bij u te kunnen aankondigen.

Met vriendelijke brul,

Uw Tijger

PS.
Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? klik dan hier.
Wilt u zich voor de nieuwsbrief uitschrijven? klik dan hier