Black Pete Day

door | 24 november 2017

B E S T E   V R I E N D E N ,


Wij dachten afgelopen zomer “laten we onze nek uitsteken en ons in het publieke debat mengen met een boek vóór Zwarte Piet.”  Klaas Maas verzamelde de afgelopen jaren alle argumenten die tegenstanders te berde brachten en weerlegt ze in dit pamflet een voor een. De titel: Zwarte Piet is geen racisme – het debat ontrafeld.

80% van Nederland wil Zwarte Piet behouden maar onze media en boekwinkels denken er anders over. We lazen de afgelopen week wederom hoe deze meerderheid in Nederland wordt weggezet in de vaderlandse hoofdredactionele commentaren: als nazi’s en racisten.

Tegenstanders van Zwarte Piet domineren het publieke debat al jaren. En naar nu blijkt is dat niet omdat er geen voorstanders zijn die zich willen laten horen.

Want hoewel we gratis exemplaren hebben toegezonden aan alle media, en, bij wijze van actie, aan de 300 grootste boekwinkels van Nederland en aan alle intochtverenigingen van Nederland, hebben slechts zes (!) boekwinkels het boekje willen inkopen. En alle media hebben erover gezwegen. Publieke debatten zijn blijkbaar alleen voor de ‘juiste’ meningen.

Op deze Zwarte Vrijdag willen we u daarom graag Zwarte Piet onder de aandacht brengen. Hij heeft het nodig. En wij Nederlanders laten ons niet het zwijgen opleggen of tot racist schandmerken. Bij ons schaft u dit pamflet aan per twee stuks, eentje voor uzelf en eentje om iemand anders wijzer te maken. Zonder bijkomende verzendkosten. Wilt u er eentje, dan kan dat via bol.com.

O V E R   D I T   P A M F L E T:


‘Klagen over Nederland is altijd welkom.
Maar, merkt Klaas Maas terecht op, is dat niet een beetje raar,
want is die Zwarte Piet zoals we hem nu kennen, niet
eigenlijk juist helemaal perfect, zoals er zoveel aan
Nederland eigenlijk gewoon helemaal perfect is?


Joost Niemöller

 

Paperback met flappen | 80 pagina’s | prijs: 19,00 euro voor 2 stuks | Meer info en BESTELLEN


 

Wilt u zich voor de nieuwsbrief uitschrijven? klik dan hier.