Bestsellers 2018!

door | 14 september 2018

Het is rijkelijk laat om de halfjaarresultaten bekend te maken, maar in feite hoort in de boekenwereld alles voor september bij het eerste ‘halve’ jaar. Het kan dus nog. Ook blijven de recensies binnendruppelen, zelfs van titels die een half jaar of langer geleden verschenen zijn. Enkele ervan hebben we hieronder in de top-drie meegenomen.

Omdat de hete zomer geweest is, en de gure herfst nu – zeker in Groningen – al is doorgebroken, geven we dit keer niet alleen de top-drie van de boekwinkels en onze webwinkel, maar ook van de boeken die nog gaan verschijnen in het najaar en die het hoogst in nota staan. Welke boeken gaat u lezen bij de warme kachel, met een wijntje of warme chocola?

Belangrijkste is natuurlijk ons lustrum, ter gelegenheid waarvan we ons grootste project zijn begonnen: Epoque Magazine. Een glossy voor een breed publiek dat zich in toenemende mate afkeert van de bestaande media. Actualiteit krijgt u overal, maar trends en achtergronden krijgt u via Epoque. En laten we toegeven: papier blijft heerlijk lezen. Schitterende fotoreportages en lifestyle, tot aan stukken over economie, politiek, maatschappij en geopolitiek. Ook ontbreken kunst, literatuur en poëzie zeker niet. We werken aan een groot lustrum- c.q. Epoquefeest waarvan we hopelijk snel de datum bekend kunnen maken.


W I N K E L V E R K O O P   2 0 1 8


De top-drie verkopen van 2018 tot nu. Allereerst de boekwinkel-topdrie:


1. Het godvergeten Spanje. Dit boek staat met stip op de eerste plek van de boekwinkelverkoop van 2018.

“Sergio del Molino neemt de lezer mee op een
intrigerende reis door het vergeten Spanje”

— De Volkskrant

Op nr. 2 staat de runner-up van dit moment. Het is al maanden verschenen, maar wordt steeds breder opgepikt. Er worden nog steeds door dag- en week bladen recencies geplaatst, zoals afgelopen week in het RD. En er worden nog steeds recensie-exemplaren aangevraagd. Wij wisten het natuurlijk al: dit boek is zonder meer een eye-opener, mits het maar opgepikt wordt. En dat lijkt nu te gebeuren. Dames en heren: De bouwmeesters van Europa, van Thomas Woods!

 

 

“Tom Woods heeft carriere gemaakt met het
ontmantelen van politiek correcte wereldbeelden.
Dit boek is geen uitzondering: Woods
viert de westersebeschaving en herstelt de
reputatie van een van haar grootste architecten.”

— Hans Herman Hoppe

3. Direct achter Woods’ boek staat het in de zomer gepresenteerde Opstand tegen God, van de auteur die speciaal overkwam uit Engeland, Peter Hitchens. Ook hiervan was direct veel te horen in de media, en de recensies blijven binnenkomen, zoals afgelopen week in De Nieuwe Koers. Het Reformatorisch Dagblad besteedde maar liefst drie keer aandacht aan het boek, terwijl de recensie van het boek nog geplaatst gaat worden.

 

“Dit zijn de vruchten van het Christendom,
en dit gebeurt er wanneer ze verdwijnen.”

— The New York Times


W E B W I N K E L   T O P – D R I E   2 0 1 8


De top-drie van onze eigen webwinkel is een hele andere dan hierboven:


1. Het zal hopelijk niemand verwonderen: Epoque Magazine heeft in een paar weken tijd de eerste plaats veroverd. Reacties zijn unaniem lovend over de kwaliteit van de inhoud en de vorm. En we zullen de inhoud blijven verbeteren in de komende nummers!

— Lezersreacties:

– “Beter dan Opinio, en ook volwassener.”

– “Onze kinderen vinden het prachtig.”

– “Chique (rustige) vormgeving met breed scala
aan boeiende artikelen. Sietske Bergsma weet weer
prachtig te verwoorden wat er in m’n hart leeft.”

 

  1. Vorige maand konden we u verrassen met de klimaatdocumentaire van Marijn Poels die exclusief in onze webwinkel verkrijgbaar is: The uncertainty has settled. U heeft deze en masse aangeschaft. Soms met drie of vier tegelijk om weg te geven. In oktober verschijnt het tweede deel Paradogma in de bioscoop en we hopen ook die daarna te kunnen aanbieden.

 

 

 

 

“Poels prikkelt met zijn documentaire mijn diep
weggeborgen en dood gewaande zenuw:
wat als alles dat we horen over Co2 en opwarming
nu eens niet zou kloppen?”

– Financieele Dagblad

G E D E E L D E   D E R D E   P L A A T S

Deze titels staan momenteel allemaal op dezelfde verkoopcijfers, met een duidelijk opkomst voor De bouwmeesters van Europa.

Oorlog is misleiding en bedrog, van Fré Morel (alias van Bert van Vondel)
Nepnieuwsexplosie – onder redactie van Tabe Bergman en Eric van de Beek.
Oorlogsdagboek (2 delen) – Daniel Maes
De seksuele revolutie – Gabriele Kuby


P R O G N O S E   N A J A A R    2 0 1 8


De titel die verrassend genoeg torenhoog boven de andere titels uitsteekt en op voorhand al op bestsellercijfers kan bogen is Gouden Maan, een Perzische familiekroniek. Hierin maakt de lezer op unieke en meeslepende wijze kennis met de persoonlijke geschiedenis van vijf generaties van één familie die in een eeuw tijd wordt meegezogen in sociale aardverschuivingen: nomadenleven wordt stadsleven, de nieuwe politieke rol van olie, de val van de sjah, en de Islamitische Revolutie. Al deze zaken hebben ook hun weerslag op het individuele leven van de hoofdpersonen, waar ondertussen nog veel meer speelt . . .

 

De tweede titel die hoog in nota staat is De dictator-paus, mede ingegeven door de enorme media-aandacht voor paus Franciscus. Dit boek zal in Nederland ook het enige boek zijn dat heel precies de factoren aanwijst in het falen van Franciscus’ pontificaat. Colonna beschrijft hoe de clerus in het Vaticaan Franciscus in het begin nog zag als een clown, maar hem al snel ging vrezen als een dictator: de methodes waarmee Franciscus zijn tegenstanders binnen de kerk buiten werking stelt, zijn bijzonder effectief. Hij omgeeft zichzelf met de meest corrupte elementen in het Vaticaan en regeert middels angst. De dictator-paus is een cruciaal boek om een van de meest enigmatische en gevaarlijke figuren te begrijpen die de stoel van de Heilige Petrus bezet.