Athene moet moskee bouwen van EU

door | 20 februari 2013

Onder druk van de Europese Unie wordt het bankroete Griekenland nu gedwongen om haar eerste moskee te bouwen in Athene. Terwijl er zich in het Midden-Oosten een langzame maar zekere genocide voltrekt op de inheemse christelijke bevolking, acht de EU het noodzakelijk om haar lidstaten aan te manen grote moskeeën te bouwen in hun hoofdsteden. 

De Janitsarenmoskee op Kreta, gebouwd tijdens de Turkse bezetting.

De Janitsarenmoskee op Kreta, gebouwd tijdens de Turkse bezetting.

Het is begrijpelijk dat Griekenland de inmenging van aartsvijand Turkije afwijst bij de bouw van de moskee. Het is dan wel de Griekse regering die instaat voor de financiering van dit bouwproject.

Dat Europa een schoothondje is geworden van de olieproducerende Golfstaten, hebben we gezien toen de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, zich aan de zijde van twee Arabische parlementairen verontschuldigde voor een amateuristisch anti-islamfilmpje, dat in Amerika op internet was geplaatst: ”We zijn het erover eens dat dit soort godslasterlijke films veroordeeld moet worden. Ik veroordeel ten sterkste niet alleen de inhoud, maar ook de verspreiding van zo’n film, die enorm vernederend is voor veel mensen over de hele wereld.”

Het ware beter dat Europa een voorbeeld nam aan Paus Benedictus XVI, die ijvert voor een relatie met moslims die gebaseerd is op wederkerigheid:

Maar het sterkste motief is misschien wel de teleurstelling over de wederkerigheid. Een bekend voorbeeld: terwijl de Saoediërs in 1995 miljoenen dollars hebben bijgedragen tot de bouw van de grootste moskee van Europa in Rome, mogen christenen geen kerken bouwen in Saoedi-Arabië. Als geestelijken in Saoedi-Arabië het terrein van oliebedrijven of ambassades verlaten, lopen zij gevaar te worden lastiggevallen door de religieuze politie. De bisschop van die regio heeft onlangs gezegd dat de situatie hem doet denken aan de catacomben.