atelierexpositie Leendert Houtekamer

door | 3 augustus 2020

Plein 30 ‘s-Heer Hendrikskinderen

15 augustus t/m 5 september 2020

za 10.30-16 u (alleen op afspraak per mail)

johanneshoutekamer@gmail.com

 

Leendert Houtekamer was ruim ruim veertig jaar zelfstandig beeldend kunstenaar.

Hij is voornamelijk bekend geworden vanwege zijn portretten en menselijke figuren. Daarin is een ontwikkeling te zien van expressief naar verstild. Hij werkte in steen, brons en vooral in gips, dat hij soms kleur gaf. Van veel beelden bestaan varianten met kleine verschillen – Leendert streefde namelijk in alles naar perfectie. Naast grotere portretten en mensfiguren maakte hij talloze maskertjes, reliëfs en fragmenten.

Het meeste werk is vrij werk, maar hij kreeg ook een aantal opdrachten voor werk in steenen brons. Daarnaast was hij als docent iemand die zijn leerlingen inspireerde tot het maken van goed werk.

In april 2020 overleed Leendert Houtekamer, 63 jaar oud. Hij laat een veelzijdig, fraai en indrukwekkend oeuvre na.

Een groot deel van zijn levenswerk is de komende tijd te bezichtigen in zijn atelier, de oude dorpsschool van ’s-Heer Hendrikskinderen. Het is een verkoopexpositie, er zijn veel grote en kleinere werken te koop.

De expositieperiode is van za. 15 augustus t/m za. 5 september. Het atelier is gedurende deze periode te bezoeken op zaterdagen van 10.30 tot 16 u. Er zijn max. 4 bezoekers tegelijk welkom om er voor te zorgen dat iedereen zich aan de voorgeschreven contactregels kan houden.

U bent van harte welkom! (Alleen te bezoeken op afspraak.)