Nieuwsbrief: Van yogasnuivers tot islamisten

door | 29 maart 2019

Beste vrienden van De Blauwe Tijger,

De Volkskrant plaatste woensdag een groot interview met Bassam Tibi. Zonder meer een feestelijke, eervolle tekst die de grootheid van deze eminente geleerde recht doet. Dit interview is aanzet tot verder debat – hetgeen Tibi überhaupt wel is toevertrouwd. Tibi’s Islamisme en islam is in 2019 zonder meer onze bestlopende titel!

Lees verder via de link bovenaan …

EPOQUE 3 WAPPERT NU WEL HEEL MASSAAL DE
WEBWINKEL UIT.

‘YOGASNUIVERS’

We maakten al eerder melding van Teun Voetens uiterst scherpe omschrijving ‘yogasnuiver’, een woord dat duidt op de grootste oorzaak voor de bloeiende cocaïnemarkt in Vlaanderen. De term is door Voeten op de Vlaamse nationale televisie geïntroduceerd en in korte tijd viral gegaan. De Antwerpse burgemeester Bart de Wever gebruikt het sindsdien veelvuldig.

Toch is Voeten er niet de bedenker van. Hoofdcommissaris Erik Akerboom introduceerde het woord medio 2018 in Nederland en het circuleerde daarna kort in de Nederlandse (sociale) media voordat Teun Voeten het immens populair maakte in Vlaanderen. Het woord is dan ook zeer toepasselijk. Want het zijn niet alleen de verslaafde outlaws die voor de enorme toename aan drugsgeweld, moorden, marteling en handgranaten zorgen in België en Nederland; vooral het cocaïnegebruik op de Zuidas, in de betere uitgaanslounges van alle grote steden, het Europees Parlement, de Tweede Kamer en in Hilversum is er verantwoordelijk voor. Er wordt dus onder meer gesnoven door de mensen die over de maatregelen tegen drugs moeten beslissen.

Het goede nieuws: Teun Voeten is de laatste maanden vanwege zijn Het Mexicaanse Drugsgeweld een veelgevraagd spreker, rapporteur en adviseur geworden.