Boekpresentatie met bekende Rotterdammer geannuleerd wegens ‘serieuze bedreigingen’.

door | 30 november 2018

De Nederlandse matador Nikko Norte staat al dagen in de spotlights vanwege zijn vorige week verschenen boek over zijn tijd in de arena. Dit leverde zoveel dreigmails op dat de uitgeverij en de auteur besloten een geheime boekpresentatie te organiseren, samen met een bekende Rotterdammer in diens stamkroeg op vrijdag 30 november.

Blijkbaar is het evenement toch uitgelekt en een stroom aan haat- en dreigmails werd door de politie onderzocht. Zij drongen er vervolgens sterk op aan om de boekpresentatie niet door te laten gaan. De auteur en uitgeverij hebben helaas moeten besluiten om aan die oproep gehoor te geven.

Uitgever Tom Zwitser betreurt het enorm. “Een boek met als thema stierenvechten levert natuurlijk controverse op, en als uitgeverij steken we er onze nek mee uit. Maar wie het leest zal geen verdediging van het stierenvechten lezen, maar een verhaal over wat het precies ís. Dat ontbreekt in het publieke debat. Het Nederlands publiek ziet hooguit filmpjes van stieren en arena’s en vindt er wat van, maar uit de reacties blijkt dat het publiek niet werkelijk weet wat het ziet. Daarom is dit zo’n ontzettend nuttig boek.”

“Het is jammer dat de ophef gelijk doorslaat in stromen haatmails en bedreigingen, zo serieus, dat de politie aanraadt om het evenement te cancellen. We hadden gehoopt er met een besloten publiek toch een leuke avond van te maken. En kan zo’n avond nog leuker zijn dan wanneer het plaatsvindt in het stamcafé van deze bekende Rotterdammer? Heel spijtig”

De auteur en de uitgever hopen dat de recherche de mensen en organisaties achter de dreigmails weet te achterhalen.


DECEMBERAANBIEDING

Hij is er: Epoque nr. 2!

 

Het gerucht ging al een tijdje, maar nummer twee is nóg mooier en voller dan nummer één. De decemberaanbieding is dan ook onweerstaanbaar: abonneer je nu en zoek een gratis boek uit (tot 25 euro) in onze webwinkel (email uw keuze even apart middels de reply op uw bestelbevestiging):

Jaarabonnement: 52,00 euro

Los exemplaar: 20,00 euro.